„Ponia Kildišienė atėjusi į Seimą iš tikro vogė Lietuvos žmonių pinigus, nes vien gėlėm ši „ponička“ sugebėjo išleisti 600 eurų per du mėnesius ir dar tiek pat tam garsiajam automobiliui. Nelabai suprantu, kur ten reikia važinėti, kai reikia įstatymus skaityti“, - 19 val. 30 min. laidoje KK2 per LNK šį antradienio vakarą kalbės Seimo narė Aušra Maldeikienė.

Greta Kildišienė per du mėnesius išleido beveik 1200 eurų kanceliarinėms išlaidoms. 600 eurų - gėlėms, 400 eurų - suvenyrams, 170 eurų – viešosios informacijos rengėjų paslaugoms.

Patikslinta: pagal G.Kildišienės pateiktą Seimo narės avanso ataskaitą Nr. 1. Išlaidos gėlėms ir suvenyrams - 425,16 Eur. Iš jų gėlėms - 52 Eur, o suvenyrams - 373,16 Eur.

„Seimo nariai privalo dirbti taip, kad jiems gėles dovanotų rinkėjai, o ne atvirkščiai, neįmanoma suvokti, kam tos gėlės reikalingos ir kokį tiesioginį ryšį gėlės turi su parlamentinėmis išlaidomis. Ten yra lėšos skirtos parlamentinei veiklai. Gėlės, suvenyrai, tai nėra parlamentinė veikla, tai yra pakišos rinkėjams, kitaip aš negaliu suvokti“, - sakys A. Maldeikienė.

Aušra negali pamiršti ir dar vieno nutikimo, kuomet G. Kildišienė atvyko atsisakyti Seimo narės mandato, tuomet moteris buvo apsirengusi prabangų paltą.

„Ir staiga išlenda su paltuku. Aš nieko apie paltukus tokius neišmanau, bet visi sako, kad tai yra Statkevičiaus paltukas ir tai nėra paneigta ir sako, kad jis yra brangus. Tai yra visiškai klasikinė korupcija“, - laidoje KK2 kalbės A. Maldeikienė.

Politikams kilo klausimas, kodėl Juozas Statkevičius rengia Gretą, kai tuo metu Lietuvos žaliųjų ir valstiečių lyderis inicijuoja tautinių rūbų siuvimą visiems pradinukams bei nori paslaugas pirkti iš to paties Juozo Statkevičiaus.

„Nuo 2 iki 3 milijonų kainuos visas tas vajus. Ir tada pasikviečiamas Statkevičius ir pristatoma, kad jeigu yra Statkevičius, tada nereikia konkurso“, - sakys A. Maldeikienė.

Visą reportažą žiūrėkite šį antradienio vakarą laidoje KK2, 19 val. 30 min. per LNK.

Šaltinis
Temos
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (205)