Nuo pat pradžių Simo Jasaičio ir Vaidos Klizaitės-Jasaitienės skyrybų istorija ir buvusiai sutuoktinei teismo priteistos pinigų sumos ir turtas buvo populiari tema įžymybių susibūrimuose, tačiau viešai stoti į vieną ar kitą pusę beveik niekas nesiryždavo.

Tačiau dabar, vėl atvertus bylą, kai kurios įžymybės, pačios auginančios vaikus, nesusilaikė ir pratrūko.

Ginčo esmė tarp buvusių sutuoktinių – Simo Jasaičio mokama suma sūnaus iš pirmosios santuokos išlaikymu. Krepšininkas, motyvuodamas tuo, kad su antrąją žmona Oksana Pikul-Jasaitiene augina atžalą, nori, kad jam būtų sumažinta teismo skirta 1300 eurų per mėnesį suma, o taip pat norėtų, kad prie sūnaus išlaikymo ženklia suma prisidėtų ir buvusi žmona. Vaida Klizaitė-Jasaitienė gi tvirtina, jog per mėnesį negauna ir 300 eurų, tad sūnaus išlaikymui negali skirti daug pinigų.

Aistros Oksanos Pikul-Jasaitienės paskyroje socialiniame tinkle pradėjo kaisti po to, kai „Naujų pupyčių“ lyderė pacitavo portalo DELFI reportažą iš teismo salės. Dainininkei užkliuvo tai, kad Vaida Klizaitė-Jasaitienė, teigė, kad be Simo Jasaičio prie naujosios šeimos išlaikymo prisideda ir Oksana – moteris tai pagrindė straipsniais apie atnaujintą „Naujų pupyčių“ veiklą ir nuotraukomis socialiniame tinkle „Instagram“.

„Atvykusi į teismą su „Porsche Carerra“ (po skyrybų su Simu Jasaičiu jo buvusiai sutuoktinei atiteko ne tik 300 tūkstančių eurų, butas Žvėryne, bet ir automobilis „Porsche“ - red.pastaba) pareiškė ex. Manau, komentaro nereikia. Duokit darbo, nes ex reikia išlaikyti visai šeimai“, - ironizavo Oksana Pikul-Jasaitienė.

„Košmaras...Laikykis, brangioji! Ir neleisk sau lipti ant sprando. Man patiko tas komentaras apie sušius (turimas mintyje Vaidos Klizaitės-Jasaitienės motinos pastebėjimas, kad S. Jasaitis sūnų pripratino prie sušių – red. pastaba). Man tada kyla natūralus klausimas: o ką mama veikia? Galbūt ji gali kažkokiu būdu taip pat prisidėti prie sušių? Kodėl Oksana gali dirbti ir padėti išlaikyti šeimą, o ji ne... Mielosios, nepamirškim esminio dalyko, kad vaikus gimdome ne vyrams, gimdome ir sau, ir lygiai taip pat turime jais rūpintis!“, - savo įžvalga pasidalino dainininkė Vilija Pilibaitytė-Mia, vėliau pratęsusi savo mintį.

„Apskritai šiais laikais kai kurios moterys elgiasi lyg auklės. Jei vyras uždirba, reiškia jis ir tik jis turi mokėti už vaiko gerovę, o moteris tik prižiūri vaiką, vadindama tai savo darbu. Nesakau, kad vaiko auginimas yra paprastas reikalas, bet visos mes stengiamės dėl savo „burbuliukų“. O čia akivaizdžiai moteris siekia naudos ir lengvo gyvenimo, juolab, kad vaikutis turbūt jau nėra toks mažiukas, kad reikėtų sėdėti prie lopšio“, - į kilusias diskusijas aktyviai įsijungė paauglį sūnų auginanti Mia, paatviravusi, kad „visą gyvenimą auginu savo vaiką ir rūpinuosi viena juo – deja, bet mano vyras visai neprisideda prie vaiko gerovės“.

Nuošalyje neliko ir Natalija Bunkė, kuri su Oksana Pikul-Jasaitiene kelerius metus dainavo popscenos divų supergrupėje „Pop Ladies“.Tiesa, skirtingai nei Mia, ji rėžė tiesiai šviesiai: „Nu bliamba kokia gėda man už tokias motinas!!!! Kaip spirčiau į šikną!!! Eik dirbt, nenaudėle, vietoj to kad tūsintum kiekvieną dieną!!!! Oficiali alga 275!!! Tai ką tu pati duodi vaikui? Tėvo ir motinos pareiga vienodai prisidėti prie vaiko išlaikymo!!! Ir pasakykite man, prašau, ką reikia pirkt vaikui kad išleistum tokią suma? Šiaip pasvarstymui!!!! Jei poniutė uždirba 257, iš kokių pinigų ji taip apsirengusi? Keliauja? Nuolatos sėdi vakarėliuose?“

Kol kas atsakymų į šiuos klausimus Vaida Klizaitė-Jasaitienė savo paskyroje socialiniame tinkle nepateikė.