Prieš kelias savaites Dalia Ibelhauptaitė jau buvo gana smarkiai sukritikavusi Aistę Pilvelytę, tad ir dabar ją išvydus vertinimo komisijoje, buvo galima tikėtis, jog režisierei ir vėl bus patikėta teisė pakomentuoti A. Pilvelytės pasirodymą.

Šį kartą Aistė scenoje nekūrė jokio teatro, nuo galvos dramatiškai nesiplėšė peruko, tačiau jos pasirodymas Daliai Ibelhauptaitei ir vėl neįtiko. Tiesa, šį kartą ji dėmesį atkreipė ne į režisūros ar scenografijos sprendimus, o į patyrusios atlikėjos balso spalvinę gamą.

„Puikus balsas, ir aš iki šiol nesuprantu, kodėl jūs juo nepasitikite ir neleidžiate jam atsiskleisti su daug spalvų. Man pasirodė, kad šiandien jūs dainavote absoliučiai viena spalva. Kuo toliau daina ėjo, tuo labiau ji peraugo į kažkokį forsavimą: labai didelis rėkimas – ant tokios ribos, su pabaubimu. Jums šito nereikia. Pradėkite dainą galbūt kitom spalvom, labai tyliai, nes kai viskas yra vienodai, atrodo desperatiškai, - patyrusią dainininkę mokė teatro režisierė. - Jūs graži moteris, bet kai dainuojate atrodote pikta. Transliuojate kažkokį negatyvą, desperaciją ir nerimą – lyg tuoj pat nugriūsite ir numirsite. O jums šito nereikia. Ir labai svarbu – neprašykite iš Lietuvos gailesčio ir aukos balsų. Jūs esate daug vertesnė“.

KLUBAS.lt pamėgino Aistės Pilvelytės pasiteirauti, ar jos nuomone režisierės pastabos yra teisingos, tačiau dainininkė kategoriškai atsisakė pateikti savo komentarą, teisindamasi nuovargiu.

Kitą šeštadienį „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos finale dėl kelialapio į Stokholmą kovos daugiausia balsų (ir vertinimo komisijos, ir žiūrovų) sulaukusi Erica Jennings, o už jos išsirikiavo Donatas Montvydas, Rūta Ščiogolevaitė, Aistė Pilvelytė, Ieva Zasimauskaitė ir Ruslanas Kirilkinas.