Į vakarėlį užsukę reporteriai itin domėjosi, kaip stiliaus ir dizaino guru vertina dviejų stiliaus ikonų – Agnės Jagelavičiūtės ir Astos Valentaitės apsišaudymą po M.A.M.A. apdovanojimų: Agnė pažėrė pora kritikos žodelių Juozo Statkevičiaus suknelę vilkėjusiai Astai, o pastaroji jai atsikirto. Dviejų išvaizdžių moterų apsišaudymas tapo bene svarbiausiu šalies pramogų pasaulio savaitės įvykiu.

J. Statkevičius, atrodo, iš pradžių nebuvo linkęs sureikšminti šio konfliktėlio. „Pasakysiu labai paprastai – vienas žmogus pasakė, ką jis galvoja, o žmogus jam atsakė, ką jisai galvoja. Žmonės nėra durni, jie atsirenka. Aš nematau čia skandalo. Viena mergaitė pasakė, kita atsakė – super!“, - savo mintis dėstė J. Statkevičius, kuris pamažu įgavo pagreitį ir paklaustas, kaip jis pats vertina Agnės Jagelavičiūtės ant M.A.M.A. raudono kilimo vilkėtą Viktorijos Jakučinskaitės sukurtą žalią kostiumėlį, nė nemanė laikyti liežuvio už dantų.

Agnė Jagelavičiūtė ir Kęstutis Rimdžius ant M.A.M.A. raudono kilimo. DELFI (D.Pipo nuotr.)

„Pirmiausia – tai buvo Giambattista Valli (italų dizaineris – KLUBAS.lt pastaba) kopija – siuvinėjimo būdas ir taip toliau. Aš suprantu, Agnė ne tokia plona, ji irgi norėtų suknelių ir tai ne jokia problema – bet ji neįlindo. Aišku, mes siuvame modeliams, kurie yra tikrai plonos, kūdos mergaitės. Jinai (A. Jagelavičiūtė – KLUBAS.lt pastaba) nuoširdžiai prisipažino, kad tai gražu, ir ji užpavydėjo, ir jai patinka, ir Asta patinka“, - pasakojo J.Statkevičius.

„Agnė turi figūros problemų po gimdymo. Ji buvo atėjusi pas mus, matavosi daug suknelių, bet tiesiog į jas neįlindo. Nėra čia kažkokios tragedijos. Bet būdama stiliaus ikona ji turėtų žinoti, kas yra nukopijuota, kas tikra. Ir bent jau dėl to aš nerėkčiau taip garsiai žinodamas, kad pats vilki kopiją“, - tęsė J. Statkevičius.

Astai Valentaitei stiliaus guru negailėjo gerų žodžių. „Asta buvo tikrai geras pavyzdys - ten viskas buvo vietoje ir laiku. Jai žmogus rodo pastangas ir stengiasi, tai kritikai turėtų kartais susimąstyti, nes jie užgesina kitų žmonių norą atrodyti gerai, kas pjauna šaką ant kurios sėdime - milijonai žmonių stengiasi, siuva, daro, - filosofavo dizaineris. - Suprantu, kad kai Asta važiuos į „Grammy“ ar „Emmy“ apdovanojimus, ji dar labiau pasipuoš. Manau, kad ji parodė klasę, į kurią pusę reikia pasitempti, kaip atrodyti, nes atrodė tikrai puikiai. Ji buvo nevulgari, ji buvo seksuali. Ta suknelė turi rokenrolo, kas ir tiko muzikiniams apdovanojimams“.

Asta Valentaitė ant raudono M.A.M.A. kilimo. KLUBAS.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Aptaręs Agnę Jagelavičiūtę ir Astą Valentaitę, J. Statkevičius pasidalino dar keliomis įžvalgomis.

„Man keista, kad daug muzikantų ir dainininkų buvo panašūs į vestuvininkus, susirinkusius į draugo gimtadienį. Tiek barchatinių (aksominių – KLUBAS.lt pastaba) švarkų nebuvau matęs gyvenime – visi apsirengę kaip į vestuves, bet ne į apdovanojimus. Bet vienais metais taip, o kitais jau visi bus apsidairę, tokių klaidų nebedarys. Taip kad nereikia užmušti gerų pavyzdžių – ir didžiausi kritikai apie tai turėtų pagalvoti, - sakė J. Statkevičius. - Galbūt Asta atrodė per daug gerai. Man tenka pasakyti, kad Agnė turėjo mintyje, kad Asta pasipuošė labiau nei renginys buvo... Man atrodo, kad ne Asta įžeista, o renginys įžeistas. Asta buvo tikrai pasipuošusi ir pasitempusi, o renginys š*dinas, palyginus su tuo, kaip žmonės buvo pasitempę ir pasipuošę. Čia ne mano žodžiai – tiesiog sau pasidariau tokią išvadą“.