„Man čia nepatiko niekas, nenorėčiau mokėti pinigų už nei vieną iš šių patiekalų“, - atvirai kirto M. Petruškevičius, paragavęs trijų finalistų patiektus pagrindinius patiekalus. „Jei pats dalyvaučiau superfinale, man patiekti tokį jovalą būtų nelabai patogu“, - tokią pastabą jis skyrė architektui Andriui Baleženčiui, kuris, be puikių kulinarinių įgūdžių, projekte komisiją stengėsi papirkti ir savo stiliaus pojūčiu.

„Jeigu aš taip pavaišinčiau savo svečius, tai jiems nuneštų stogą, bet žinot, ten gi Mantas... Na, ką aš galiu pasakyti, išpaikę jie ten visi“, - vėliau kalbėjo pats A. Baležentis, stengdamasis neprarasti geros nuotaikos.

M. Petruškevičius neslėpė, kad kartais net dėl patiekalo išvaizdos jis gali neprisiversti jo paragauti. „Bet kaip įdėtas maistas arba keistas spalvų derinys kartais taip išmuša iš vėžių, kad net nenoriu to valgyti, išvis atsisakau to patiekalo“, - kalbėjo žymus stilistas.

„Kadangi pats negaminu, tenka beveik visą laiką valgyti restoranuose, todėl prie restoraninio maisto esu pripratęs turbūt net labiau, nei prie naminio. Įvairių košmarų būna labai daug, bet aš esu tas žmogus, kuris nenutyli. Jei man nepatinka, aš kartais restorane net pasakau, kad nuleistų į unitazą tą savo gaminį. Neseniai taip padariau dar kartą,“ – pasakojo M. Petruškevičius.

„Nesinori gadintis nuotaikos, todėl tiesiog pasiūlau, kad geriau tokį dalyką išpilti lauk. Aš nesu iš tų žmonių, kurie apsimes, kad mėgaujasi maistu, ir nutylės tikrą tiesą. Mes juk gyvename dėl pasimėgavimo, todėl būti auka – ne man“, - aiškino „Lietuvos superšefo“ finalo komisijos narys. Vis dėlto, paragavęs vieno deserto net ir saldumynų nemėgstantis M. Petruškevičius pripažino, kad tokį patiekalą mielai valgytų dar kartą.

Kuris iš trijų finalistų sulauks tokių stilisto komplimentų, ir kuris iškovos išsvajotą Lietuvos superšefo titulą? Didysis laidos finalas – jau šį šeštadienį per LNK!