Tačiau antradienio vakarą Mantas vienu rankos mostu sugriovė šiuos įsišaknijusius stereotipus. Žinoma, jis garsėja kaip stilistas ir floristas, kurio paslaugų prireikia daugybei žinomų žmonių. Tačiau jis taip pat neabejingas ir dailės kūriniams – tuo savo akimis galėjo įsitikinti visas pulkas fotoreporterių, užsukęs į garsaus vestuvių ir mados fotografo Eigirdo Scinsko pirmąją tapybos parodą „Abstraktus pasaulis“.

Į ją žadėjo užsukti nemažai pramogų pasaulio A lygoje „žaidžiančių“ Lietuvos garsenybių, tačiau kiek nusivylusiems fotoreporteriams teko konstatuoti faktą – populiarių barų gimtadieniai sulaukia kur kas didesnio garsenybių dėmesio. Fotoreporteriai veltui ilgesingai laukė Astos Valentaitės, Ingos Stumbrienės, Rasos Arlauskienės, Jurgitos Jurkutės ir kitų, įrašytų į svečių sąrašą – jos galerijos durų taip ir nepravėrė.

Vakarėlyje buvo galima išvysti stilingąjį Žilviną Grigaitį, tačiau jis, prasidėjus sveikinimo kalboms, gana greitai dingo iš horizonto.

O štai Mantas Petruškevičius, nors į parodos atidarymą atėjo kiek pavėlavęs, susidomėjęs klausėsi dailėtyrininkų ir menininkų kalbų, sveikino Eigirdą Scinską ir dovanų iš jo, kaip ir kiti svečiai, gavo čia pat auditorijos akyse, sukarpyto paveikslo skiautę.