Aktorius Mindaugas Papinigis kino filme „Kunigo naudą velniai gaudo“ atlieka ne tik prodiuserio, bet ir pagrindinio veikėjo Remigučio vaidmenį. Remigutis - beviltiškas laimės ieškotojas, bėgantis ne tik nuo mafijozų, bet ir nuo jį įsimylėjusios Birutės (akt. Toma Vaškevičiūtė). Bandydamas pasprukti nuo Birutės, galiausiai jis vis tiek atsidurs jos lovoje.

„Meilės scenos visada reikalauja didelio susikaupimo. Reikia ypatingai jausti partnerę, nes ne tik tu pats, bet ir ji gali jaustis nepatogiai. Džiaugiuosi, kad mums su Toma viskas buvo paprasta ir linksma. Puse dienos tiesiog prasijuokėme ir prajuokavome. Tai kol kas geriausia ir gražiausia mano meilės scena, nes Toma yra nepakartojama moteris ir aktorė. Ir ji visada labai skaniai kvepia“, - pagyrų savo partnerei negailėjo Mindaugas.

Toma Vaškevičiūtė. Kadras iš filmo

Paklaustas ar nebuvo sunku apsinuoginti prieš visą kūrybinę komandą, M. Papinigis juokdamasis prasitarė: „Visada kompleksuoju dėl savo padidinto plaukuotumo, dėl to apsinuogindamas prieš visą komandą paprašiau visų išeiti ir duoti man kelias akimirkas susikaupti. Komanda buvo labai supratinga ir maloni, o režisierius Alvydas Šlepikas net padovanojo man gėlių“.

Žavingoji aktorė Toma Vaškevičiūtė filme „Kunigo naudą velniai gaudo“ atlieka pagrindinį moters vaidmenį, rašoma pranešime žiniasklaidai. Jos kuriamas personažas – dorovinga klebono šeimininkė Birutė, meilės ir šilumos trokštanti senmergė. T. Vaškevičiūtė atskleidė, kad filmuojant meilės sceną atmosfera buvo kūrybinga ir žaisminga, o filmavimo aikštelėje netilo juokas.

Mindaugas Papinigis ir Toma Vaškevičiūtė. Kadras iš filmo.

„Daugiausiai sunkumų sukėlė Birutės apatinukas-išdavikas. Jis vis atidengdavo per daug nuogo kūno, o pagal sumanymą taip neturėjo būti. Pirmą kartą gyvenime susidūriau su tokia problema. Dažniausiai režisieriai nori išrengti aktorius, o čia buvo atvirkščiai“,- juokdamasi pasakoja aktorė T. Vaškevičiūtė.

T. Vaškevičiūtė kino mėgėjams pažįstama iš filmų „Duburys“, „Anarchija Žirmūnuose“, „Sibiro madona“, „Nesamasis laikas“, taip pat daugeliui atpažįstama iš serialų trilogijos „Nemylimi“, „Svetimi“ ir „Pasmerkti“. Tai daug patirties turinti aktorė, todėl meilės scenos jai ne naujiena.

„Žinoma, tai yra intymiau nei dublio metu gerti kavą ir kalbėtis apie orą, bet meilės scenos dažnai yra neišvengiama istorijų dalis, todėl į jas žiūriu kūrybingai. Būtent šiai meilės scenai, mano nuomone, iš Birutės pusės reikėjo didelės traukos, beveik paaugliško nekantrumo. Norėjau, kad mūsų veikėjai šios scenos metu atsivertų naujomis spalvomis, - atvirauja aktorė. - Šios scenos laukiau su smalsumu ir buvau puikiai jai nusiteikusi“.

Toma, kaip ir Mindaugas, negaili gerų atsiliepimų savo partneriui. „Mindaugas buvo geras partneris šioje scenoje. Manau, kad tikrai susikalbėjome ir jautėmės taip gerai, kaip tik įmanoma tokiomis aplinkybėmis. Sulaukiau didelio jo palaikymo, pagarbos kaip moteris ir kaip aktorė. Esu jam už tai dėkinga“,- atviravo aktorė.