Ir anksčiau Lietuvos damos ant raudono kilimo žengdavo nusisegusios liemenėles, tačiau moteriškas grožybes dengdavo saugus drabužių sluoksnis, o jei pro iškirptę ir išsprūsdavo spenelis-išdykėlis, tai tapdavo savaitės apkalbų objektu.

Dabar gi kalboms užteks ir pusmečio – vargu, kas tikėjosi, kad gražusis šalies modelis Simona Starkutė, ypač vertinama kaip apatinio trikotažo modelis, sostinės senamiestyje, „Stiklių“ komplekse įsikūrusio baro „Dream Bar“ gimtadienyje pasirodys pasipuošusi tokia drąsia dizainerės Indrės Kvedarienės sukurta suknele.

Prieš savaitę žiniasklaidos priemonėse ši suknelė jau buvo aptarinėjama – tą kartą būrys fotoreporterių ir elitinės publikos buvo ir suglumę, ir sužavėti, kuomet išvydo improvizuotu podiumu žingsniuojančią manekenę, krepšininko Žygimanto Janavičiaus žmoną Laurą Juozaitytę, dėvinčia suknelę, kurios ažūrinės detalės neslėpė nuogų krūtų spenelių.

Laura Juozaitytė. KLUBAS.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Tačiau tą kartą suknelės demonstravimas truko vos kelias minutes, o „Dream Bar“ gimtadienyje Simona Starkutė, nors iš pradžių bandė slapukauti ir dangstyti savo dievišką grožį, taip gelbėdamasi nuo pragariškos fotoreporterių fotoblyksčių ugnies, vėliau atsipalaidavo ir nesidrovėdama pozavo.

Simona Starkutė. KLUBAS.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Tą vakarą Simona Starkutė tapo neabejotina vakarėlio karaliene – ir iš kairės, ir dešinės pylėsi jai skirti komplimentai, nors, kaip prasitarė, suknelės kūrėja Indrė Kvedarienė, buvo galima išvysti ir šnairuojančių žvilgsnių.