Minia scenos link pradėjo plaukti likus geram pusvalandžiui iki koncerto pradžios, o Marijonui pasirodžius scenoje, visa likusi festivalio teritorija neįprastai ištuštėjo.

Savo pasirodymą M. Mikutavičius pradėjo hitu „Balintos sienos“. Jam akompanavo dainos bendraautorius pianistas Vytautas Bikus. Lyriška pradžia – gana neįprastas sprendimas dainininkui, kuris mėgsta nuo pirmo kūrinio publiką pastatyti ant blakstienų. Tačiau eksperimentas pavyko – saulės ir jūros per dieną persisotinusi minia mielai sukramtė netikėtą romantikos dozę.

„Šiandien koncertas bus tarsi seksas: iš pradžių – švelnumas, gražūs žaidimai ir bučiniai, bet po to mes varysim taip, kad visi išprotėsime“, – koncerto strategiją publikai paaiškino Marijonas ir pratęsė švelniąją liniją – suskambo „Drąsių nieks nežudo“. Ekranuose pasirodė dainos klipas, kuriame filmavosi ir dabartinė M. Mikutavičiaus mergina Ieva Daugirdaitė.

Kaip Marijonas ir žadėjo, lėtas dainas keitė vidutinio tempo kūriniai. Skambėjo „Atidaryk duris“, „Nr.1“ ir „Nebetyli sirgaliai“. Ar reikia sakyti, kad pasigirdus pirmiesiems krepšinio himno akordams publika pašėlo? Užkulisiuose savo pasirodymo laukę užsienio grupių nariai su lengvu pavydu klausėsi, kaip daugiatūkstantinė minia traukia dainą, tarsi būtų surepetavęs choras dalyvaujantis dainų šventėje.

„Pakeliui namo“, „Ar mylit ją jūs?“, „Ar mylėsi tu mane?“, „Pasveikinkit vieni kitus“ – Marijonas nedavė publikai nė minutės atsikvėpti, bet jai to atrodo nė nereikėjo. Koncerto pradžioj pakilęs rankų miškas taip ir nenusileido iki paskutinių akordų.

Bisui M. Mikutavičius pasiliko hitą „Dabar geriausi mūsų vakarai“ ir tai, be ko koncertas būtų tarsi šaltibarščiai be burokėlių. Bandykite spėti, tačiau prizo už teisingą atsakymą nėra. Žinoma, tai – „Trys milijonai“. Daina, kuri ant kojų pastatė net tuos, kurie ant jų jau nebepastovėjo. Teisybės dėlei, reikėtų pasakyti, kad tokių buvo nedaug, nes „Karklė Music Beach“ publika, buvo tokia, apie kokią svajoja kiekvienas dainininkas. „Jei dabar visas pasaulis mirtų ir liktų tik Karklė, ateinančioms kartoms mes turėtume žvėriškai gerą genofondą“, – atsisveikindamas sakė M. Mikutavičius.