Vaidas Baumila jau senokai pramogų pasaulyje garsėja kaip už savo nuomonę mokantis pakovoti artistas – ir nesvarbu, ar tai būtų tarp B ir C lygos besiblaškantis Ruslanas Kirilkinas, ar didžiajam muzikinio elito penketukui (sugebančiam surinkti pilnas didžiąsias sostinės arenas) priklausantis Andrius Mamontovas.

Trečiadienį tarp praeityje buvusių neblogų draugų Vaido Baumilos ir Ugniaus Kiguolio kilęs apsižodžiavimas plačiai nusirito per šalies žiniasklaidą, o karštai dienelei besibaigiant V. Baumila pabandė sudėlioti taškus. Tiesa, „Kauno homofobo“ vardą ir pavardę jis savo pastebėjimuose-manifeste nutylėjo, tačiau net ir nebūnant dideliu Ezopo kalbos žinovu, nesunku susigaudyti, kad V. Baumila mintyje turėjo Ugnių Kiguolį.

„Man negaila dėl to, ką šiandien parašiau ir kaip tai padariau. Pastarąją savaitę šmėžavusio Kauno homofobo nuomonė buvo eskaluojama visur. Tas tipas kiekvieną dieną turėjo kažką pasakyti JAV įvykių klausimu, o po jo postais komentuojančių žmonių mintys apsiribojo keliais žodžiais: p***darai, degint juos, išgamos, iškrypėliai ir t.t.. Po tokių įvykių, mielieji, atsiskleidžia tikrasis mūsų visų veidas. Todėl aš negaliu tylėti. Aš kaip žymus žmogus, turintis kelis pasekėjus ir manantis, jog galiu pasiekti jų ausis bei mintis, jaučiu pareigą apeliuoti į tuos šlykščius komentarus ir pasakyti - baikite būti kvailiais. BAIKITE garbinti ir sekti kvailius. BAIKITE neapsiskaičiusius, neapsišvietusius kelti it stabus ant pjedestalo. BAIKITE linkėti kažkam degti ant laužo ar pūti ar tiesiog užsikrušti ar vadinti juos ligoniais. BAIKITE garbinti žmones, kurie žinomumo siekia savo užpakalio bei krūtinės selfiais. BAIKITE garbinti tuštybę, vadinamą pinigais. Mašinėlės, aksesuariukai, aprangėlės, - rašo V. Baumila. - Šiandien paskaitęs ir palyginęs dvi barikadų puses aš galiu pasakyti - ESU LAIMINGAS. Perskaičiau tikrai daug pasvertų, pamatuotų ir protingų komentarų – nesvarbu, į kurią pusę jie linko. Visa tai tapo lyg koks netyčinis socialinis eksperimentas, parodęs aiškų žmonių pyktį ir nusistatymą. Kaip kad sakė Olegas Šurajevas - šiame gyvenime nesu sutikęs protingo, išsilavinusio žmogaus, kuris pasakytų kažką neigiamo apie homoseksualų žmogų. Todėl šlovė jūsų kultūrai. Galbūt tam prireikė ne visai kultūringo, kiek asmeniško mano išsišokimo prieš tą žmogų - bet prireikė. Labanakt. Šiandien tiek“.

Tiesa, didžioji mįslė – kokie darbiniai santykiai siejo brolius Vaidą ir Donatą Baumilas bei Ugnių Kiguolių, kol kas liko neįminta – kaip ir brolių skolos dydis, apie kurią pastabose savo socialinio tinklo paskyroje buvo užsiminęs Kauno verslininkas.