Nežinia, ar tokia V.Baumilos replika įskaudino ar priešingai – prajuokino A.Mamontovą, tačiau penktadienio vakarą jis duetui pažėrė keletą vertingų psichologinių patarimų. Tiesa, prieš tai Lietuvos popkultūros ikona pastebėjo, kad duetas pirmos vietos neužims.

„Kadangi pirmos vietos neužimsite (atsiprašau, kalbu realistiškai), vistiek galite puikiai pasirodyti. Konkursuose dalyvaujantys žmonės dažniausiai daro vieną, pagrindinę klaidą: jie domisi ir stebi kitų dalyvių pasirodymus. Tai visiškai nepadeda sumažinti psichologinės įtampos.Atvirkščiai - tai išblaško ir atitraukia visą reikalingą dėmesį, kuris turėtų būti skirtas tik pasirodymui, - savo paskyroje socialiniame tinklapyje rašė A.Mamontovas. - Visiškai nuoširdžiai rekomenduoju tuoj pat atsijungti nuo interneto: nebeskaityti komentarų, prognozių ir straipsnių bet kokioje žiniasklaidoje. Gerai pailsėkite. Iki savo pasirodymo nestebėkite kitų atlikėjų pasirodymų ir repeticijų. Atsiribokite. Nebūkite ten, kur kiti atlikėjai. Stenkitės visą laiką būti tik su žmonėmis, kurie lips su jumis į sceną. Pabendraukite, pažaiskite kortomis, ar sugalvokite kokį kitą būdą, kaip suvienyti savo kolektyvą. Susikurkite savo asmeninę nuotaiką ir atmosferą, kurias privalote išsinešti į sceną. Tai tik paryškins jūsų pasirodymo išskirtinumą. Skirkite draugišką dėmesį aptarnaujančiam personalui ir technikams. Jie tai visada labai vertina ir nuoširdžiai palinkės jums sėkmės, kai lipsite į sceną. O tai yra svarbu, kad jaustųmėtės pasiruošę. Jeigu vis dar skaitote, išjunkite kompiuterį iki rytojaus vakaro“.

Šeštadienį Vienoje įvyksiančiame „Eurovizijos“ finale Vaido Baumilos ir Monikos Linkytės duetas bandys pagerinti visų laikų geriausią Lietuvos rezultatą – užimti aukštesnę nei šeštą vietą. 2006 metais Andriaus Mamontovo suburta šešių atsipalaidavusių Lietuvos scenos žvaigdžių grupė „LT United“ sudainavo ironija dvelkiantį hitą „We Are The Winners“ ir užėmė šeštą vietą. „Eurovizijos“ ekspertai prognozuoja, kad šio pasiekimo Vaido Baumilos ir Monikos Linkytės duetui, deja, pagerinti nepavyks.