M. Mikutavičius yra nominuotas net penkiose M.A.M.A.2014 kategorijose: Metų geriausio albumo (už „Lengvas būdas mesti klausytis“), vaizdo klipo ( už „Drąsių nieks nežudo“), pop atlikėjo, atlikėjo ir koncertinio atlikėjo (už “Marijono Mikutavičiaus Show”).

Tačiau atlikėjas apgailestauja, kad neturės galimybės dalyvauti muzikos apdovanojimų M.A.M.A. ceremonijoje. Marijonas šiuo metu yra ligoninėje, į kurią pakliuvo dėl peršalimo komplikacijų.

Nors M.Mikutavičius sparčiai sveiksta, gydytojai griežtai nerekomendavo jam artimiausiu metu dalyvauti viešuose renginiuose. Taigi, apdovanojimus jis pirmą kartą stebės kaip TV žiūrovas.

O šiuo metu į areną jau plūsta muzikos pasaulio garsenybės. Didingoje, dar niekur nematytoje scenoje prasidėjo pagrindinės repeticijos. Renginio kartelė iškelta ypač aukštai.

„Šiemet programoje turėsime kaip niekad daug klasikų, kurie pagerbs pop kultūrą. Ypač didžiuojamės, kad mūsų scenoje pasirodys tokie pasauliniai grandai kaip „Lietuvos trio“ – pianistas Petras Geniušas, violončelininkas Vytautas Sondeckis, smuikininkas Vilhelmas Čepinskis, - pasakojo M.A.M.A. prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas. – Apdovanojimų statulėles teiks maestro Mikalojus Novikas, režisieriai – Kęstutis Jakštas, Dalia Ibelhauptaitė, mados diktatoriai Juozas Statkevičius, Aleksandras Pogrebnojus, country ir bardų muzikos vienas pionierių – Virgis Stakėnas ir daugelis kitų.“

Ceremonijos žiūrovai taip pat išvys išskirtinį Lietuvos baleto primarijaus Nerijaus Juškos ir jo partnerės Justinos Vitkutės šokį. „Tai bus tango su baleto, šiuolaikinio šokio elementais, - pasakojo N.Juška. – Šį šokį, gana tolimą klasikiniam baletui, atliksime brangios draugystės su atlikėju Linu Adomaičiu vardan.“

Viso renginio metu scenoje pasirodys daugiau nei šimtas šokėjų. Aštuonios dešimtys – vien iškilmių atidarymo šou, kurį choreografas Marijanas Staniulėnas sukūrė, įkvėptas pasaulinę šlovę pelniusio lietuvio atlikėjo Ten Walls kūrinio „Walking with Elephants“.


„Buvo dienų, kai gyvenau su šia energetiškai labai stipria daina. Ieškojau sprendimų, kaip įdomiai ją perteikti šokyje, - pasakojo M.Staniulionis. - Bus labai daug spalvų, daug skirtingų šokio stilių, sujungtų į vieną. Subūrėme šokėjus iš visos Lietuvos, suvažiavo talentingiausi projekto „Lietuvos talentai“ šokėjų kolektyvai. Kiekvienas pasirodymas bus teatralizuotas, įdomus, ne šiaip šokis prie dainos. Aš pats šį kartą šoksiu scenoje, ko nedariau jau daug metų – siekiu maksimalaus rezultato. Sugalvojome įdomių sprendimų. Tarkime, seksualias merginas „įvilksime“ į oro burbulus.“

Anot choreografo, šis renginys yra didelis iššūkis. Juo labiau, kad susitikus su visa komanda didžiosiose repeticijose gimsta vis naujų impulsų, idėjų. „Kartais vietoje netgi pakeičiame visą pasirodymo koncepciją, nes norisi darbą padaryti puikiai“, - kalbėjo Marijanas.

Panašiai atsitiko ir su grupės „Man-go“ pasirodymu – iš pradžių buvo organizuojamas modernus ekskavatorius, turėjęs merginas iškelti į didelį aukštį. „Tačiau įvertinome visas technines sąlygas ir turėjome atsisakyti šio sumanymo, nes negalime rizikuoti publikos saugumu arenoje. Todėl „Man-go“ pasirodymas buvo pakeistas. Ir dabar galiu atskleisti, kad grupės gerbėjai pamatys merginų dvasinį apsinuoginimą“, - intrigavo prodiuseris Gintaras Bendžius.

M.A.M.A.2014 scenoje taip pat pasirodys „G&G Sindikatas“, Vidas Bareikis, Alina Orlova, Džordana Butkutė, „Biplan“, „Colours of Bubbles“, sugrįžtanti „Bavarija“ ir daugelis kitų žymiausių šalies atlikėjų. „Kauno „Žalgirio“ arenoje renginys vyks be jokių reklaminių pertraukų – tai bus vienas didelis gražus, nenutrūkstamas koncertas“, - sakė Samas.