Miuziklas ne be pagrindo vadinamas brangiausiu ir didžiausiu. Jo kaina – daugiau nei milijonas litų. Jame, be septynių žmonių kūrybinio branduolio, šoks 32 šokėjai, dainuos 12 choristų, vaidins 10 aktorių, dirbs per 100 aptarnaujančio personalo, siuvama 200 kostiumų. Miuziklo premjera įvyks trijose didžiausiose šalies arenose.

Miuziklo pirminė idėja gimė dainininko Manto Jankavičiaus galvoje. Su mintimi, kad Lietuvai reikia tautiško, mūsų istorija paremto miuziklo, kuris turėtų ne tik pramoginę, bet ir išliekamąją vertę, jis kreipėsi į kompozitorių K.Mašanauską. Šis prikalbino savo ilgametį kūrybos bendražygį ir draugą R. Lileikį. Tuomet trijulė su prašymu režisuoti būsimą kūrinį kreipėsi į Anželiką Choliną, o ši savo ruožtu į būsimo miuziklo kūrimą įtraukė scenografą Marijų Jacovskį ir kostiumų ir grimo dailininką Juozą Statkevičių. Taip susiformavo miuziklo kūrybos branduolys, kurį drąsiai galima vadinti svajonių komanda., rašoma pranešime žiniasklaidai.

Mantas Jankavičius: „Drauge su Kipru svarstėme, kas galėtų pajusti ir suvokti mūsų vizijas. Pakalbėjęs su Anželika, supratau, kad ji jaučia visą projekto dydį ir gylį ir man labai pasisekė, kad ji sutiko. Net neabejoju, kad šis spektaklis bus estetiškai labai gražus, didingas ir vizualus reginys”.

Anželika Cholina: „Kai Mantas pakvietė mane, pirmas klausimas buvo: o kas bus tie kiti žmonės, kurie dirbs su šiuo projektu? Man buvo labai įdomus pasiūlymas sukurti kito žanro kūrinį - miuziklą. Kai išgirdau Kipro muziką, supratau, kad mes kalbam viena kalba, aš suprantu, aš jaučiu tai, ką jis nori savo muzika pasakyti. Ir dar man buvo labai svarbu, kad galiu dirbti čia – Lietuvoje, dirbti su naujais, labai talentingais žmonėmis. Šiame projekte susijungs Sigutės Stonytės operinis vokalas, Jeronimo Miliaus – roko vokalas, Manto ir Karinos, kurie dainuoja širdimi, balsai”.

Jeronimas Milius prisipažino, kad iš pradžių žiūrėjo skeptiškai į pasiūlymą prisijungti prie miuziklo komandos. „Iš tiesų turėjau neigiamą nuostatą net nežinodamas, koks tai bus kūrinys. Iki šiol buvo nemažai miuziklų, kuriuose pasigedau kokybės. O kokybė man - labai svarbu. Kai sužinojau, kas kuria miuziklą, kokie jo mastai ir dydžiai – iškarto pakeičiau nuomonę”, - sako Radvilą Juodąjį vaidinsiantis J.Milius.