Koncerto metu skambės arijos iš visame pasaulyje sėkmės sulaukusio albumo „Mocarto sodas“, su vienu mylimiausiu vokiečių sopranu Mojca Erdmann.

Vienos, Niujorko „Metropolitan“, Amsterdamo, Vokietijos miestų operose pagrindinius vaidmenis atliekanti M.Erdmann laikoma viena ryškiausių jaunųjų operos žvaigždžių. Todėl nieko nuostabaus, kad „Deutsche Grammophon“ 2011 m. pasiūlė jai įrašyti V. A. Mozartui skirtą albumą. Jame skamba ne tik legendinio kompozitoriaus, bet ir jo amžininkų, kartais konkurentų, o kartais – įkvėpėjų – A. Salieri, G. Paisello, I. Holzbauer, J. Bach – darbai.

Kartu su soliste iš Vokietijos Vilniuje „Mocarto sode“ dainuos vienas ryškiausių lietuvių baritonų – Kostas Smoriginas. Gros maestro Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamas orkestras.

„Po ilgos pertraukos Europos scenose, ypač Lietuvoje, mane be galo džiugina, kad galiu dainuoti savo mėgstamus Mocarto kūrinius su nepakartojama interpretatore kaip Mojca Erdmann. Lietuvos publika turės galimybę išgirsti vieną žymiausių vokiečių sopranų, kuri yra įrašiusi ne vieną sėkmingą albumą su tokiomis operos žvaigždėmis, kaip Rolando Villazon ir Joyce Di Donato.

„Mocarto muzika yra labai gerai pažįstama maestro Gintarui Rinkevičiui ir orkestrui, taigi manau, kad koncertas bus neeilinė muzikos puota Mocarto sode”, – sako K. Smoriginas.

M. Erdmann atskubės į Lietuvą tiesiai iš prestižinio Zalcburgo festivalio, o K. moriginas atvyksta į tėvynę po sėkmingo sezono JAV operose.