Primename, kad iš viso gražiausių Lietuvos moterų rinkimuose dalyvauja šimtas įžymių Lietuvos moterų (dalyvės 2013 metais turėjo būti pastebimos visuomeniniame bei pramoginiame gyvenime), kurios pagal abėcėlės eiliškumą yra suskirstytos į penkis pusfinalius. Iš kiekvieno pusfinalio į didįjį finalą, įvyksiantį balandžio mėnesį pateks po keturias daugiausia Jūsų, skaitytojai, balsų surinkusias dalyves.

Iš pirmųjų keturių pusfinalių į didįjį finalą pateko Gražina Baikštytė, Gintarė Gurevičiūtė, Indrė Burlinskaitė, Evelina Anusauskaitė-Young, Shorena Janishvili. Inga Jankauskaitė, Vilma Javtokienė, Viktorija Macijauskienė, Simona Nainė, Rūta Meilutytė, Beata Nicholson, Rūta Mikelkevičiūtė, Eglė Straleckaitė, Karina Stungytė, Ugnė Skonsmanaitė, Karina Krysko-Skambinė.

Rinkimuose yra nustatytas balsų limitas.

Balsavimas vyks iki balandžio 13-osios, sekmadienio, vidurnakčio, o paskutinio pusfinalio nugalėtojos bus paskelbtos balandžio 14-ąją, pirmadienį.

Priminsime, kad yra svarbus kiekvienas balsas, kuris gali nulemti vienos ar kitos dalyvės vietą galutiniame šimto gražiausių Lietuvos moterų reitinge.

Penkto pusfinalio dalyvės

Monika Kvietkutė-Šedžiuvienė

KLUBAS.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Monikai Kvietkutei tapus Šiaulių milijonieriaus Andriaus Šedžiaus žmona jos populiarumas išaugo dar labiau. Dainininkės karjerą prieš keletą metų televizijos projektuose pradėjusi Monika prikaustė visų žiūrovų žvilgsnius. Jos balsas džiugino popmuzikos klausytojus, o kūno grožis glosto stipriosios lyties atstovų širdis. Nenuostabu, jog ši žavi šviesiaplaukė - rimta konkurentė žymiausioms Lietuvos scenos gražuolėms. Pernai M. Šedžiuvienė užėmė 94-ąją vietą.

Jurga Šeduikytė

DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Unikalaus balso savininkė Jurga Šeduikytė kartu su savo vyru aktoriumi Vidu Bareikiu jau keletą metų rengia anšlaginius koncertus. Žinoma, ypatingu moteriškumu alsuojanti Jurga - tikras moteriškumo idealas - rūpestinga mama, pavyzdinė žmona, talentinga dainininkė. Tokie asmenybės bruožai - raktas į sėkmę, kuria užtikrina ne tik išorinis grožis, bet ir sielos turtas. Šiemet J. Šeduikytė gražiausių Lietuvos moterų rinkimuose dalyvauja pirmą kartą.

Rūta Ščiogolevaitė

DELFI (Š.Mažeikos nuotr.)

Žinia, jog dainininkė, televizijos projektų vertinimo komisijos narė, renginių vedėja Rūta Ščiogolevaitė laukiasi antrojo vaiko, buvo tarsi žaibas iš giedros dangaus. Vasaros antrojoje pusėje pasaulį išvys jos antras vaikelis, kurio laukiasi nuo savo vyro Rolando Damijonaičio. Pirmojo vaiko - sūnau Adomo Rūta susilaukė nuo šokėjo Deivido Meškausko. Kadangi pačios gražiausios yra vaikelio besilaukiančios moterys - galima manyti, kad Rūta šiemet kils į aukščiausias konkurso pozicijas. Praėjusiais metais R. Ščiogolevaitė užėmė 73 poziciją.

Neringa Šiaudikytė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Bene seksualiausiomis Lietuvos moterimis tituluojamos „Naujų pupyčių“ narės - tikros aistrų kurstytojos. Viena iš jų - įspūdingų moteriškų apvalumų savininkė - Neringa Šiaudikytė. Pirmą kartą dalyvaujanti šiame grožio konkurse turi daug šansų varžytis dėl gražiausiosios vardo, mat tokio grožio moterų - vienetai.

Jurgita Jurkutė-Širvaitė

DELFI (T.Vinicko nuotr.)

Kone kiekvienais metais įvairiuosiuose rinkimuose gražiausia ir patraukliausia moterimi išrenkama Jurgita Jurkutė-Širvaitė. Vis tik pernai savo poziciją gražiausių Lietuvos moterų rinkimuose jaunosios kartos teatro ir kino aktorė bei televizijos laidų vedėja Jurgita užleido klasikinio grožio ikonai - Gražinai Baikštytei. Tad ir šiais metais Jurgita bus ta moteris, kuri lengvai nepasiduos ir dėl gražiausios moters titulo kaip reikiant varžysis.

Aistė Šlapokaitė

DELFI (T.Vinicko nuotr.)

Vieno žymiausių Lietuvos verslininko ir filantropo Antano Guogos sužadėtinė bei buvęs modelis Aistė Šlapokaitė į gražiausių Lietuvos moterų rinkimus įsiveržė tarsi naujai pražydusi gėlė. Tobulų kūno formų mergina žada intriguojančių kovos momentų, mat tokios išvaizdos moterys kaip mat pritraukia tiek vyrų, tiek moterų žvilgsnius. Sunku prognozuoti, kaip Aistei seksis debiutuoti, bet neabejojame, kad grožio ringe ji atneš dar neregėtos sumaišties.

Lavija Šurnaitė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Į gražiausių Lietuvos moterų rinkimus po metų pertraukos sugrįžusi Lavija Šurnaitė - tikro lietuviško moteriškumo pavyzdys. Televizijos ir radijo laidų vedėja spindi natūralumu ir elegancija. Ne vienerius metus vedusi rytinę televizijos laidą, Lavija spėjo užsitarnauti gerbėjų nuolankumą. Todėl tikėtina, kad Lavija pasiglemš visų natūralaus moters grožio idealų puoselėtojų balsus.

Violeta Tarasovienė

DELFI (Š.Mažeikos nuotr.)

Moteriškumas - tai esminis dainininkės ir televizijos projektų vertinimo komisijos narės Violetos Tarasovienės vizitinė kortelė. Dailių kūno linijų savininkė daugelį metų iš eilės buvo moteris, kurią žmonės minėjo kaip seksualiausia, geidžiamiausia ir gražiausia Lietuvos moterimi. Subtilaus ir kerinčio balso savininkė praėjusiais metais gražiausių Lietuvos moterų rinkimuose užėmė 57-ąją vietą.

Jevgenija Teliženko

KLUBAS.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Prie Vilniuje esančio Baltojo tilto prieš keletą metų seksualumo bombą susprogdinusi atlikėja Jevgenija Teliženko nušlavė visus, kurie abejojo jos grožiu ir gebėjimu kaitinti aistras. O sprogimo aidas vis dar skamba pramogų pasauliu besidominčių žmonių galvose. Dienomis gražėjanti Jevgenija šiemet debiutuoja grožio konkurse. Ne, posakis, jog pirmas blynas prisvilęs - čia negalimas. Jevgenija žada aršią kovą ir pasiduoti neketina.

Kristina Tučkutė

DELFI (T.Vinicko nuotr.)

Modelio karjerą būdama vos 14 metų pradėjusi Kristina Tučkutė - natūralaus grožio šalininkė. Su mylimuoju verslininku iš Kanados - Patrice'u Romulu - gyvenanti ir dukrą auginanti Kristina - viena garsiausių lietuvių dirbančių mados pasaulyje. K. Tučkutė turi patirties grožio industrijoje ir puikiai žino, kokią reikšmę gyvenime turi išvaizda ir pripažinimas. Šiais metais gražuolė rinkimuose pasirodo pirmą kartą.

Eglė Grėbliauskaitė-Tursienė

KLUBAS.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Moteris-fenomenas, taip būtų galima apibūdinti menininkę, modelį ir televizijos laidų vedėją. Sunku patikėti, bet ponia Eglė (nuotraukoje – dešinėje) yra keturių vaikų mama, sugebanti ne tik kūrenti šeimos židinį, bet ir vystyti savo veiklą. Eglė Grėbliauskaitė-Tursienė yra puikus pozityvizmo pavyzdys, leidžiantis moterims patikėti savo jėgomis: jeigu tik yra noro, galima nuversti kalnus!

Akvilina Ubartaitė

DELFI (T.Vinicko nuotr.)

Akvilina į pramogų industriją patkeo jau prieš kelerius metus, tačiau tik praėjusiais metais tapo labiau pastebima. Fantastiški veido bruožai, originalus stilius, iškalba – kino pasaulyje besisukantys žmonės neabejoja, kad netrukus turėsime ypač ryškią ekrano žvaigždę, kuriai galbūt bus lemta nustebinti ir Kanus?

Edita Užaitė

DELFI (T.Vinicko nuotr.)

Kol naujosios kartos ekrano žvaigždutės dar tik laukia šanso žengti Kanų raudonu kilimu, Edita Užaitė savo biografijoje jau turi įrašą, liudijanti apie tai, kiek išsižiojusių garsiojo kino festivalio, spoksančių į jos sukneles, žiūrovų ji paliko stovėti pavirtusius į druskos stulpus. Po Kanų sekė kitas įsimintinas įvykis – Edita tapo mama, ir štai, dabar po motinystės atostogų vėl džiugina televizijos ir kino žiūrovus savo vaidmenimis: labiau subrendusi, moteriška, bet lygiai tokia pati žavi.

Inga Valinskienė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Inga Valinskienė yra viena tų retų moterų šalies pramogų industrijoje, kuri nė vieno žmogaus nepalieka abejingo. Vienų apkalbama, kitų beprotiškai mylima ir garbinama, ji yra tikra kelrodė žvaigždė jaunajai kartai. Įtakingas vyras? Pažintys? Niekai, visa tai nepadėtų tapti scenos karaliene, jei ne juodas darbas, drąsa, charizma ir talentas. Todėl šiandien galima drąsiai spėti, kad dar ne viena šiandien ryški jauna žvaigždutė ryškiai suliepsnos ir užges, o Inga Valinskienė žėrės kaip žėrėjusi. Praėjusiuose rinkimuose Inga Valinskienė kartu su šokėja Elena Leonova dalinosi 92-93 vietomis.

Asta Valentaitė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Jei „Protų mūšyje“ išgirsite klausimą „Kokia garsi Lietuvos moteris yra dažniausiai fotografuojama?“, drąsiai spėkite, nesuklysite: Asta Valentaitė. Įžymybių gyvenimą tik iš interneto portalų bei spalvotų žurnalų pažįstantys žmonės kažkodėl susidarė įspūdį, kad rafinuotu grožiu pasižyminti A.Valentaitė pasižymi šaltu charakteriu, uždaru būdu. Nieko panašaus: daug pasaulio mačiusi, išsilavinusi moteris yra visiškai priešingybė šiam sukurtam paveikslui: maloni, šilta ir nepasikėlusi. Praėjusiuose rinkimuose Asta Valentaitė pateko į didįjį finalą ir užėmė septynioliktą vietą.

Erika Vitulskienė

DELFI (T.Vinicko nuotr.)

Iššūkiai tapo Erikos gyvenimo duona. Reta moteris turi tiek drąsos ir pasitikėjimo savimi kaip Erika. Viena prieš sulaukėjusių anoniminių interneto komentatorių armiją – ir E.Vitulskienė atsilaikė, įrodžiusi, kad savo gyvenimą tvarko ji pati pati, o ne virtualios erdvės chuliganai, tik ir laukiantys progos išlieti savo purvą. Jei pastarieji bent kiek atidžiau pasižiūrėtų per savo purvo sieną, pamatytų kitus dalykus, kuriais žavisi E.Vitulskienę geriau pažįstantys žmonės.

Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė

DELFI (Š.Mažeikos nuotr.)

Šeima, sporto varžybos, visuomeninė veikla, vienas kitas vakarėlis – Londono olimpinių žaidynių herojė nėra iš tų sportininkių, kurios be sporto salių daugiau nieko nemato. Fotoreporteriai gali tik džiaugtis, kad ponią Laurą gali išvysti įvairiuose renginiuose – jos šiltos šypsenos niekada nebus per daug.

Ieva Zasimauskaitė

DELFI (T.Vinicko nuotr.)

Mažoji „Lietuvos balso“ išdykėlė tapo žavia jauna moterimi, kurios širdį užkariavo buvęs vaikinų grupės NEO dainininkas Marius Kiltinavičius, mikrofoną iškeitęs į krepšinio trenerio amatą. Reikia tik tikėtis, kad meilės reikalai neatitolins Ievos nuo scenos – jos pasirodymai šiemetinėje „Eurovizijos“ atrankoje muzikos profesionalams paliko labai stiprų įspūdį, tad po kelerių metų I.Zasimauskaitė jau galėtų realiai tikėtis pasiekti aukštumų. Praėjusių metų reitinge Ieva Zasimauskaitė kartu su Austėja Jablonskytė pasidalino 71-72 vietomis.

Neringa Zeleniūtė

KLUBAS.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

„Pinup Girls” vadybininkė dažnai galima išvysti renginiuose, filmavimuose, koncertuose, kur ji rūpinasi savo globojamomis atlikėjomis, neretai atlikdama ir stilistės vaidmenį. Ir tik retomis progomis Neringa žengia ant raudono kilimo – ir tai visada būna įspūdinga. Stilius, skonis, grožis, elegancija ir moteriškumas – Neringa galėtų drąsiai vadybininkės profesiją iškeisti į modelio, puošiančio garsių užsienio žurnalų viršelius, karjerą.

Kristina Zmailaitė

DELFI (T.Vinicko nuotr.)

Dainininkas Edmundas Seilius yra vienas laimingiausių šalies vyrų, šalia savęs turėdamas tokią nuostabią žmoną. Šalies pramogų industrijoje nėra daug žmonių, kurie patekę į televizijos eterį, sugebėtų išlikti tokie patys santūrūs ir kuklūs, kokiais buvo prieš tai. Televizija dažnai žmones susargdina žvaigždžių liga, tačiau tik ne Kristiną Zmailaitę, kuri sugeba išlikti įdomi žiūrovams be dirbtinės intrigos ir skandalų. Praėjusiuose rinkimuose K.Zmailaitė pateko į didįjį finalą ir ten užėmė devynioliktą vietą – įdomu, kaip šiai inteligentiškai moteriai seksis šiemet.