Primename, kad iš viso gražiausių Lietuvos moterų rinkimuose dalyvauja šimtas įžymių Lietuvos moterų (dalyvės 2013 metais turėjo būti pastebimos visuomeniniame bei pramoginiame gyvenime), kurios pagal abėcėlės eiliškumą yra suskirstytos į penkis pusfinalius. Iš kiekvieno pusfinalio į didįjį finalą, įvyksiantį balandžio mėnesį pateks po keturias daugiausia Jūsų, skaitytojai, balsų surinkusias dalyves.
Iš pirmųjų trijų pusfinalių į didįjį finalą pateko Gražina Baikštytė, Gintarė Gurevičiūtė, Evelina Anusauskaitė-Young, Indrė Burlinskaitė, Shorena Janiashvili, Inga Jankauskaitė, Vilma Javtokienė, Viktorija Macijauskienė, Simona Nainė, Rūta Meilūtytė, Beata Nicholson ir Rūta Mikelkevičiūtė.

Rinkimuose yra nustatytas balsų limitas.

Balsavimas vyks iki balandžio 6-osios, sekmadienio, vidurnakčio, o antro pusfinalio nugalėtojos bus paskelbtos balandžio 8-ąją, antradienį.

Priminsime, kad yra svarbus kiekvienas balsas, kuris gali nulemti vienos ar kitos dalyvės vietą galutiniame šimto gražiausių Lietuvos moterų reitinge.

Ketvirto pusfinalio dalyvės

Aistė Pilvelytė

DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Kaip bebūtų gaila, tačiau atrodo, kad nuo Aistės Pilvelytės sėkmė yra linkusi nusigręžti. Ne kartą dainininkė savo jėgas išbandė nacionalinės „Eurovizijos“ atrankoje, bet visada likdavo nieko nepešusi. Tikime, kad po metų pertraukos į gražiausių Lietuvos moterų rinkimus sugrįžusiai Aistei pasiseks kur kas labiau nei dainų konkursuose.

Nijolė Pareigytė-Rukaitienė

KLUBAS.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Nors Nijolė tapo mama, bet jos seksualumas niekur nedingo. Žinoma moteris net ir dabar neužmiršta suknelių giliomis iškirptėmis. Įmanoma nuspėti, jei „69 danguje“ narė nebūtų ištekėjusi, dar ir dabar būtų viena geidžiamiausių moterų Lietuvoje. Praėjusiais metais gražiausių Lietuvos moterų konkurse 83-85 vietas Nijolė dalijosi kartu su Viktorija Sutkute ir Gintare Valaityte.

Monika Račiūnaitė

DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Aleksandro Pogrebnojaus žmona Monika po metų pertraukos sugrįžta į gražiausių Lietuvos moterų konkursą. Akivaizdu, kad šeimyninės krizės nepalaužė Monikos Račiūnaitės, o motinystė tik dar labiau sustiprino jos moteriškumą.

Eva Saikovska

DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Aktoriaus Vytauto Rumšo jaunesniojo sužadėtinė bei vaiko motina Eva Saikovska pražydo it gėlė. Nusirėžusi ilgus natūralius plaukus Eva dabar atrodo kaip niekad stilingai. Šviesūs trumpi plaukai jai idealiai tinka ir patraukia aplinkinių žvilgsnius. E. Saikovska debiutuoja gražiausių Lietuvos moterų rinkimuose.

Vaida Skaisgirė

KLUBAS.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Atrodo, kad Vaidos grožis skleidžiasi šviesos greičiu. Nors dažniausiai moterys tapusios mamomis kiek suvargsta ir kūno formos nebetampa tokios patrauklios, tačiau tai tikrai nepalietė Vaidos Skaisgirės, nes po sūnaus gimimo jos kūno grožis tik dar labiau išryškėjo. Pernai metai gražiausių Lietuvos moterų konkurse Vaida atsidūrė 46-oje reitingo vietoje.

Karina Krysko-Skambinė

DELFI (T.Vinicko nuotr.)

Smagu, kad dainininkė Karina Krysko-Skambinė niekur nedingsta iš televizijos eterio ir vis dar džiugina klausytojus savo kerinčiu balsu. O ką jau bekalbėti apie jos išvaizdą. Tokios idealios figūros pavydėtų daugelis Lietuvos moterų. Šiais metais Kariną televizijos žiūrovai gali išvysti LRT gyvo garso projekte „Dvi žvaigždės“. Praėjusių metų reitinge ji užėmė 39-ąją vietą.

Ugnė Skonsmanaitė

DELFI (T.Vinicko nuotr.)

Ugnė – viena stipriausių gražiausių Lietuvos moterų rinkimų dalyvių, kurios grožiui neabejingas daugelis. Visada stilingai ir nepriekaištingai atrodanti Ugnė pernai 10-11 vietas dalijosi kartu su Daine Baumile.

Eglė Skrolytė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Eglės Skrolytės mielumui nėra ribų. Iš optimizmo trykštančios moters veido beveik niekada nedingsta šypsena. O dabar yra spėjama, kad jos gyvenime atsirado naujas vyras, kuris galutinai užglaistys buvusio sutuoktinio Juozo Liesio santuokos žaizdas. Praėjusiais metais gražiausių Lietuvos moterų konkurse Eglė atsidūrė 53-oje vietoje.

Simona Starkutė

DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Simona Starkutė - viena žymiausių šių dienų Lietuvos modelių. Atrodo, kad ji dabar pačioje pakilimo viršūnėje, nes kalbos apie ją vis nenutyla visose žiniasklaidos priemonėse. Ypač dailių veido bruožų merginai gamta grožio tikrai nepagailėjo. Kai Simona pasirodo viešame renginyje ją nužiūri ne tik visi vyrai, bet ir moterys. Gražiausių Lietuvos moterų rinkimuose S. Starkutė dalyvauja pirmą kartą.

Irena Starošaitė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Neblėstantis Irenos Starošaitės jaunatviškumas, grožis ir energija, tai – trys dalykai, kodėl vis dar ši dainininkė yra tokia populiari. Nors pernai gražiausių Lietuvos moterų sąraše Irena atsidūrė 87-oje vietoje, manome, kad ji yra tikrai verta kilti aukščiau.

Ieva Stasiulevičiūtė

KLUBAS.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Prieš metus Ieva Stasiulevičiūtė neteko mylimo žmogaus – aktoriaus Vytauto Šapranausko. Mergina ilgam dingo iš akiračio ir vėl viešumoje pasirodė tik įpusėjus rudeniui. Labiau subrendusi, surimtėjusi ir išgražėjusi. Praėjusių metų gražiausių šalies moterų reitinge Ieva užėmė 70 vietą.

Ineta Stasiulytė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Po to, kai prieš kelerius metus aktorės Inetos Stasiulytės gyvenime atsirado Deividas Meškauskas, moteris ėmė keistis akyse: žiniasklaida aikčiojo aptarinėdama jos patobulėjusias kūno linijas, akyse atsirado ugnelė, o nuo veido praktiškai niekada nedingsta šypsena. Meilė daro stebuklus! Praėjusių metų rinkimuose Ineta užėmė tik 90 vietą, tačiau šiemet, akivaizdu, kils aukščiau.

Nijolė Statkutė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Valdininkė Nijolė Statkutė yra geriausias pavyzdys toms moterims, kurios mano, jog sulaukus penkiasdešimties lieka tik kapstytis daržuose ir su kaimynėmis aptarinėti orus. Nieko panašaus! N.Statkutė visada pasižymėdavo veiklumu ir imlumu, o prieš kelis mėnesius tapo tikra vakarėlių pažiba – sulieknėjusi moteris atrodo taip, lyg su papildomais kilogramais būtų dingę ir keliolika metų.

Skaistė Steikūnaitė

KLUBAS.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Scenoje Skaistė – seksualumu alsuojanti pupytė, o nulipusi nuo jos – tiesiog graži moteris ir gera mama. Praėjusių metų reitinge Skaistė, kurią skandalai aplenkia, nors, rodos, ji, kaip pupyčių grupės narė, turėtų neišlipti iš jų, užėmė 79 vietą. Kas žino, galbūt skandalai jos vietą gražiausių moterų sąraše kilstelėtų gerokai aukščiau?

Indrė Stonkuvienė

DELFI (T.Vinicko nuotr.)

Prieš kelerus metus su aktoriumi Mantu Stonkumi susilaukusi pirmagimės, Indrė Stonkuvienė kuriam laikui buvo pradingusi iš viešo gyvenimo, tačiau pastaruoju metu sugeba suderinti įvairias veiklas, o ir įžymybių susibūrimams lieka laiko. Tikėkimės, kad ūgtelėjus dukrelei, gražioji aktorė griebsis ir didesnių vaidmenų.

Eglė Straleckaitė

KLUBAS (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Skaitytojai, atidžiai išnagrinėję praėjusių metų gražiausių Lietuvos moterų sąrašą ir jame neradę Eglės Straleckaitės pavardės, neturėtų nustebti. Pasibaigus įspūdingiems šokių projektams, mergina kuriam laikui dingo iš žiniasklaidos akiračio. Laimei, ši pauzė buvo laikina – jau praėjusių metų vasarą Eglė ėmė lankytis įvairiuose renginiuose, o visai neseniai įspūdingai grįžo į televiziją didelio populiarumo sulaukusiame TV3 projekte „Šuolis“, kuris tapo tikru merginos triumfu.

Inga Stumbrienė

DELFI (T.Vinicko nuotr.)

Rožinės mergaitės laikai jau seniai liko praeityje. Šiandien Inga Stumbrienė visuomet laukiamas svečiais įžymybių susibūrimuose – vakarėlių organizatoriai žino, kad ponia Inga yra žodžio žmogus: jei patvirtino savo dalyvavimą vakarėlyje – būtinai ateis. Ir dar taip stilingai pasipuošusi, jog sunku patikėti, jog vos prieš penkerius-šešerius metus ji dėl savo pasirinktos aprangos sulaukdavo nemažai mados žinovų kritikos. Praėjusiais metais Lietuvos gražiausių moterų rinkimuose ponia Inga užėmė 82 vietą.

Karina Stungytė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Vos prieš metus ją pažino tik saujelė žmonių, o dabar apie ją kalbama, rašoma, rodoma. Karinai net patikėtas „Chorų karų“ vedėjos vaidmuo, o tai yra labai rimtas išbandymas, mat pernai chorų karams dirigavo tikra žiūrovų numylėtinė Inga Jankauskaitė. Panašu, kad Karina turi tokio pačio užsidegimo, entuziazmo ir charizmos – kaip ir jos garsioji kolegė. Be to, Karinos Stungytės sąskaitoje yra ir nuogas vaidmuo juostoje „Valentinas už 2urų“. Ir nors ši juosta netapo lietuviško kino hitu, K.Stungytės gerbėjų armija ženkliai padidėjo.

Viktorija Sutkutė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Lietuvos pramogų pasaulis nekantrauja: kas gi užkariaus Viktorijos Sutkutės, vienintelės dar šeimos nesukūrusios„pinapės“, širdį? Kuomet jos bendražygės džiaugiasi šeimynine laime, Viktorija visa galva neria į dailės eksperimentu, ir, kalbama, jai visai neblogai sekasi. Galbūt jai pasiseks paskui savo kolegę Simoną Nainę patekti į didįjį gražiausių Lietuvos moterų rinkimo finalą?

Monika Šalčiūtė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Vilniaus studentė pastaruoju metu yra bene dažniausiai apkalbama Lietuvos įžymybė. Vieni jos nesupranta, kiti smerkia ir tyčiojasi, o dar trečia grupė žmonių neslepia susižavėjimo Monika ir jos veikla. Kad ir ką bekalbėtų piktavaliai, faktai patys kalba už save: neturėdama už nugaros nei įtakingo prodiuserio, nei maišo pinigų, Monika vien socialinio tinklo pagalba sugebėjo tapti viena labiausiai žiniasklaidos trokštamų asmenybių.