Primename, kad iš viso gražiausių Lietuvos moterų rinkimuose dalyvauja šimtas įžymių Lietuvos moterų (dalyvės 2013 metais turėjo būti pastebimos visuomeniniame bei pramoginiame gyvenime), kurios pagal abėcėlės eiliškumą yra suskirstytos į penkis pusfinalius. Iš kiekvieno pusfinalio į didįjį finalą, įvyksiantį balandžio mėnesį pateks po keturias daugiausia Jūsų, skaitytojai, balsų surinkusias dalyves.

Iš pirmo pusfinalio į didįjį finalą pateko Gražina Baikštytė, Gintarė Gurevičiūtė, Evelina Anusauskaitė-Young bei Indrė Burlinskaitė.

Rinkimuose yra nustatytas ID limitas, leidžiantis balsuoti ne daugiau penkių kartų.

Balsavimas vyks iki kovo 23-osios, sekmadienio, vidurnakčio, o antro pusfinalio nugalėtojos bus paskelbtos kovo 24-ąją, pirmadienį.

Priminsime, kad yra svarbus kiekvienas balsas, kuris gali nulemti vienos ar kitos dalyvės vietą galutiniame šimto gražiausių Lietuvos moterų reitinge.

Antro pusfinalio dalyvės

Austėja Jablonskytė

DELFI (T.Vinicko nuotr.)

Po skyrybų su televizijos laidų ir renginių vedėju Jogaila Morkūnu stilistė Austėja Jablonskytė nepalūžo, o jos grožis nenuvyto. Visada idealiai atrodanti moteris praėjusiais metais dalijosi 71-72 vietas su dainininke Ieva Zasimauskaite.

Agnė Jagelavičiūtė

KLUBAS.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Kostiumų dailininkės Agnės Jagelavičiūtės gyvenime – naujas etapas. Eksentriškoji moteris pasirodė dar labiau apgaubta paslapties skraiste nei iki šiol buvo galima pamanyti. Praėjusių metų gruodžio mėnesį A. Jagelavičiūtė niekam nežinant ištekėjo už verslininko Manto Volkaus. Pernai gražiausių Lietuvos moterų rinkimų sąraše Agnė atsidūrė 57-oje vietoje.

Eglė Jakštytė

KLUBAS.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Žilvino Žvagulio sūnaus mylimoji atlikėja Eglė Jakštytė – viena iš tų Lietuvos merginų, kurios neįmanoma nepastebėti. Tamsiaplaukė gražuolė turi ne tik puikų balsą, bet ir nepriekaištingą kūną. Pernai metų gražiausių Lietuvos moterų konkurse E. Jakštytė liko 36-oje vietoje.

Vita Jakutienė

KLUBAS.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Į ne vieną skandalą įsivėlusi „pupytė“ abejingų nepalieka - vieni ją giria, kiti peikia, tačiau reikia pripažinti, kad nuo įspūdingų Vitos Jakutienės kūno linijų negalima atitraukti akių. Įspūdingo biusto savininkė praėjusiais metais užėmė 45-ąją vietą.

Renata Jampolskė

KLUBAS.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Praėjusiais metais aktoriaus Mariaus ir Renatos Jampolskių vestuvės tapo bene paslaptingiausios. Pora, lyg būtų tikros Holivudo žvaigždės, slapstėsi nuo aplinkinių ir žiniasklaidos, kad tik niekas neišvystų jų sutuoktuvių ceremoninijos. Tačiau po vestuvių R. Jampolskės grožio žiedai dar labiau prasiskleidė ir po metų pertraukos ji vėl sugrįžo į gražiausių Lietuvos moterų rinkimus.

Shorena Janiashvili

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Aktoriaus Audriaus Bružo žmona, dainininkė Shorena Janiashvili gražiausių Lietuvos moterų konkurse dalyvauja pirmą kartą. Nepaprasto grožio gruzinė, ilgą laiką gyvenanti Lietuvoje, tikrai nusipelnė būti oficialiai įvertinta grožio ringe.

Inga Jankauskaitė

DELFI (Š.Mažeikos nuotr.)

Aktorė bei televizijos laidų vedėja Inga Jankauskaitė – ypatingai stipria charizma pasižyminti dama, tarsi fatališkos moters pavyzdys. Pernai Inga pateko į gražiausių Lietuvos moterų penketuką ir užėmė 5-ąją vietą.

Oksana Pikul-Jasaitienė

DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Atlikėja Oksana Pikul praėjusių metų vasarą ištekėjo už krepšininko Simo Jasaičio. Šios, bene populiariausios Lietuvos poros vestuvės buvo vienos iškilmingiausių ir labiausiai laukiamų reginių pramogų pasaulyje. Visi norėjo išvysti nuotaką, pasipuošusią vestuvių suknele, kurią sukūrė lietuvių dizaineris Juozas Statkevičius. Pernai gražiausių Lietuvos moterų reitinge Oksana liko 31-oje vietoje.

Skaiva Jasevičiūtė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Televizijos ir radijo laidų vedėją Skaivą Jasevičiūtę būtų galima vadinti "taksų karaliene". Šviesiaplaukė moteris dar labiau pražydo, kai nusirėžė savo ilgas kasas. Tokia šukuosena Skaivai idealiai tinka ir gali būti, kad padės pakilti aukščiau nei praėjusiais metais iškovota 62 vieta.

Vilma Javtokienė

DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Jei reikėtų nupiešti tikros lietuvaitės portretą, ko gero, tai būtų krepšininko Roberto Javtoko žmona Vilma. Paprastumu ir nuoširdumu paperkanti moteris pernai gražiausių Lietuvos moterų konkurse užėmė 23-ąją vietą.

Indrė Kavaliauskaitė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Trumpai sužėrėjusi televizijos eteryje, Indrė Kavaliauskaitė, deja, nebesišypso iš televizorių ekrano, tačiau aukštuomenės kronikų metraštininkai ją dažnai gali išvysti įvairaus pobūdžio renginiuose. Per pastaruosius metus asmeniniame Indrės gyvenime įvyko nemažai pokyčių, tačiau, panašu, jie I.Kavaliauskaitei tik į naudą – šypsena nuo moters veido praktiškai nedingsta. Praėjusiais metais Indrė ypač sėkmingai debiutavo „Gražiausių Lietuvos moterų rinkimuose“ - ji sugebėjo patekti į didįjį finalą ir čia užėmė tryliktą vietą. Įdomu, ar I.Kavaliauskaitei dingus iš televizijos, jos gerbėjų armija išliko tokia pat gausi?

Ingrida Kazlauskaitė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Daugybės įvairių televizijos laidų dalyvė, modelis bei sparčiai populiarėjanti dainininkė Ingrida Kazlauskaitė pastaraisiais metais tapo viena ryškiausių šalies pramogų industrijos asmenybių. Turbūt jokia kita šou pasaulio moteris nebuvo kviesta į tiek daug įvaizdinių fotosesijų – Ingridos sugebėjimas pajusti personažo charakterį ir jį įsijausti ypač vertinamas estetinės fotografijos profesionalų. Praėjusiais metais gražiausių Lietuvos moterų rinkimuose I.Kazlauskaitė užėmė 66 vietą, tačiau mažai kas abejoja, kad šiuose rinkimuose Ingrida kils kur kas aukščiau.

Rimantė Kulvinskytė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Buvusi „Karamelinių naujienų“ vedėja bei portalo 5braskes.lt redaktorė nėrė į kūrybinį verslą, ir, panašu, atrado save šiame sektoriuje. Ir vis dėlto, tikimės, kad Rimantė televizijai nepasakė „viso gero“ - daugybė jos šypsenos ir purių garbanų gerbėjų laukia sugrįžtant žaviosios „karamelės“. Praėjusių metų gražiausių Lietuvos moterų reitinge Rimantė užėmė 56 vietą. Įdomu, kaip neįtikėtinų idėjų generatorei ir originaliajai madistei seksis šiemet?

Dana Kuncevičiūtė

KLUBAS.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Prieš kelerius metus rodytas realybės šou „Pilis“ Dana Kuncevičiūtę vėl gražino į fotografų blykstėmis nušviestą glamūrinį gyvenimą. 2010 metais surengtame grožio konkurse „Misis Lietuva“ moteris laimėjo antrosios vicemis titulą, tačiau vėliau dingo iš žiniasklaidos akiračio. Vis dėlto po šiek tiek užtrukusios pertraukos moteris efektingai sugrįžo ir tapo viena pastebimiausių elitinių vakarėlių dalyve. Moteris debiutuoja šiuose rinkimuose.

Agnė Kuzmickaitė

DELFI (Š.Mažeikos nuotr.)

Drugeliai, drugeliai ir dar kartą drugeliai. Lietuvą drugelių virusu užkrėtusi dizainerė Agnė Kuzmickaitė, beje, pati, būtų sunkiai sulyginama su margaspalviu, nerūpestingai plazdenančiu drugeliu. Agnės magiškas žvilgsnis, santūri šypsena ir kūrybiškumas – tokio antro žmogaus Lietuvoje nerasime. Paslaptingo grožio kerus skleidžianti A.Kuzmickaitė praėjusiais metais užėmė 55 vietą.

Greta Lebedeva

KLUBAS.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Žiniasklaida jau kelerius metus rašo apie Gretos Lebedevos tobulas kūno linijas ir grožį – iš tiesų, šalies pramogų industrijoje nedaug galima išvysti merginų ir moterų, galinčių pasigirti tokiu kūno sudėjimu. Nenuostabu, kad grupės „Kitokios“ dainininkė turi tiek daug gerbėjų, tačiau savo antrąją pusę ji jau surado. Įdomu, ar neseniai paskelbta žinia apie Gretos ir olimpiečio Aleksandro Kazakevičiaus sužadėtuves, padės jai pelnyti daugiau gerbėjų balsų? O gal priešingai? Praėjusias metais Greta pateko į didįjį finalą ir jame užėmė penkioliktą vietą.

Monika Linkytė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Moniką Linkytę galima drąsiai vadinti perlu iš Vakarų Lietuvos. Iš Gargždų kilusi šviesiaplaukė kantriai skinasi kelią į šalies popmuzikos Olimpą ir jai visai nedaug trūko, kad triumfuotų ir „Lietuvos balse“, ir nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje. Žinant, kad Monikai yra dar tik 21-eri, galima drąsiai tvirtinti, kad ateityje jos laukia didžiulės pergalės. Galbūt šie rinkimai ir taps persilaužimu, tiesa, kiek kitokioje srityje? Pernai Monika šiuose rinkimuose užėmė 65 vietą, tad erdvės kilimui aukštyn yra daugiau nei pakankamai.

Viktorija Macijauskienė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Nemažai Lietuvos krepšininkų gali pasigirti nuostabiomis žmonomis ir draugėmis. Tačiau Arvydas Macijauskas pernai, ko gero, jautėsi pamalonintas ne mažiau nei jo sutuoktinė Viktorija Macijauskienė. Pirmą kartą įtraukta į šimto gražiausių Lietuvos moterų sąrašą, ponia Viktorija galutinėje lentelėje užėmė trečią vietą – tai tikrai nuostabus rezultatas jaunai mamytei. V.Macijauskienę nedažnai galima sutikti viešuose renginiuose, tad būgštavome, kad šį kartą jau neteks jos įtraukti į kandidačių sąrašą, laimei, ponia Viktorija, nors ir nėra didelė vakarėlių mėgėja, tačiau nėra ir visiškai užsidariusi nuo žiniasklaidos.

Nomeda Marčėnaitė

Organizatorių nuotr.

Kiekvieną kartą renginiuose išvydus Nomedą Marčėnaitę, išvydus jos šypseną ir išgirdus juoką, visos problemos bent kuriam laikui dingsta. Jei Lietuvoje būtų renkamas didžiausią pozityvią nuotaiką skleidžiantis žmogus, ponia Nomeda, esame tikri, būtų vienas labiausiais šio titulo vertas žmogus. Praėjusiais metais įvykusiuose gražiausių Lietuvos moterų rinkimuose N.Marčėnaitė užėmė trisdešimtą vietą.

Irena Marozienė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Lietuvos pramogų pasaulyje, kur yra daug intrigų, nemažai melo ir veidmainiavimo, ponia Irena Marozienė atrodo lyg būtų atklydusi iš kito laikmečio, kur žodis reiškia daugiau nei dešimtyse puslapių surašytos sutartys, kur atskiriama, kas yra kičas, o kas – prabanga. Stilinga, išdidi, ir tuo pačiu šilta ir plačios širdies – štai taip būtų galima apibūdinti verslininkę Ireną Marozienę, pernai gražiausių Lietuvos moterų rinkimuose-reitinge užėmusią 63 vietą.