Primename, kad iš viso gražiausių Lietuvos moterų rinkimuose dalyvauja šimtas įžymių Lietuvos moterų (dalyvės 2013 metais turėjo būti pastebimos visuomeniniame bei pramoginiame gyvenime), kurios pagal abėcėlės eiliškumą yra suskirstytos į penkis pusfinalius. Iš kiekvieno pusfinalio į didįjį finalą, įvyksiantį balandžio mėnesį pateks po keturias daugiausia Jūsų, skaitytojai, balsų surinkusias dalyves.

Rinkimuose yra nustatytas ID limitas, leidžiantis balsuoti ne daugiau penkių kartų.

Balsavimas vyks iki kovo 16-osios, sekmadienio, vidurnakčio, o pirmo pusfinalio nugalėtojos bus paskelbtos kovo 17-ąją, pirmadienį.

Priminsime, kad yra svarbus kiekvienas balsas, kuris gali nulemti vienos ar kitos dalyvės vietą galutiniame šimto gražiausių Lietuvos moterų reitinge.

Pirmojo pusfinalio dalyvės

Anžela Adamovič

DELFI nuotr.

Charizmatišką atlikėją Anželą Adamovič žmonės puikiai pažįsta iš šių metų vykusio projekto „X faktorius“, kuriame užėmė antrąją vietą. Išskirtinio grožio šviesiaplaukė šiame projekte tiesiog pražydo, o jos talentas dar labiau atsiskleidė. Gražiausių Lietuvos moterų rinkimuose A. Adamovič dalyvauja pirmą kartą.

Justė Arlauskaitė

KLUBAS.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Ko gero, kol dainininkė Justė Arlauskaitė, kitaip dar vadinama Jazzu, dainuos, tol jos ne tik vardas, bet ir išvaizda bus palčiai apkalbama ir Lietuvoje, ir užsienyje. Didelį glėbį klausytojų turinti elektroninės muzikos atlikėja pernai gražiausių Lietuvos moterų sąraše buvo 42-oje vietoje.

Rasa Arlauskienė

DELFI (T.Vinicko nuotr.)

Viena geriausių stilisto Manto Petruškevičiaus draugių, ponia Rasa Arlauskienė aukštuomenės vakarėliuose visada pasižymi tobulu aprangos stiliumi, prie kurio prikibti negali niekas. Žinoma šviesiaplaukė moteris praėjusiais metais gražiausios Lietuvos moters rinkimuose atsidūrė 89-oje vietoje.

Gražina Baikštytė

KLUBAS.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Neblėstančio grožio moteris, Lietuvos kino aktorė Gražina Baikštytė praėjusiais metais gražiausių Lietuvos moterų rinkimuose tapo pirmosios vietos nugalėtoja. Sunku patikėti, tačiau G. Baikštytei pavyko išplėšti pergalę ir aplenkti net ir jaunosios kartos aktorę, televizijos laidų vedėją Jurgitą Jurkutę-Širvaitę.

Dainė Baumilė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Sudėtingą šeimyninę dramą išgyvenusi Dainė Baumilė – nepalaužiama moteris, kuriai nebaisūs net ir gyvenimo siunčiami išbandymai. Atrodo, kad šeimyninė krizė neatėmė šiai moteriai nei jėgų, nei grožio. Pernai metų konkurso turnyrinėje lentelėje moteris 10-11 vietas dalijosi kartu su televizijos laidų vedėja Ugnė Skonsmanaite.

Daina Bosas

(D.Lauručio nuotr.)

Nors verslininkė Daina Bosas šiemet ir kiek mažiau šmėžuodavo elito vakarėliuose nei praėjusiais metais, tačiau visais kartais atrodydavo nepriekaištingai ir buvo verta pačių didžiausių liaupsių. Uostamiesčio milijonieriaus žmona ir trijų vaikų mama Daina praėjusiais metais iš 30 vietos pakilo į 25-ąją.

Natalija Bunkė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Šie metai dainininkei Natalijai Bunkei nebuvo lengvi. Žinoma moteriai subyrėjo santuoka su verslininku Danielumi Bunkumi, tačiau dėl to moteris savyje neužsidarė ir niekur iš viešumos nedingo, o tik dar labiau prasiskleidė jos grožio žiedai. Pernai N. Bunkė vienu laipteliu pralenkė D. Bosas ir atsidūrė 24-oje turnyrinės lentelės vietoje.

Simona Burbaitė

DELFI (Š. Mažeikos nuotr.)

Gražuolė Simona Burbaitė - „Mis Lietuva 2013“ pirmoji vicemis bei antroji Lietuvos atstovė, kuri dalyvavo „Mis visata” konkurse. Reikia manyti, kad gražiausių Lietuvos moterų rinkimuose debiutuojančiai S. Burbaitei žmonės ir komisijos nariai taip pat neliks abejingi.

Indrė Burlinskaitė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Atlikėja Indrė Burlinskaitė šiemet ėmėsi naujų iššūkių. Žinoma mergina tapo TV3 šou „Laikykis!“ vedėja bei šiuo metu dalyvauja projekte „Šuolis“. Taip pat natūralus grožio ambasadorė tapo 2013 metų gražiausio kūno savininkė. Pirmąją vietą ji išplėšė ir portalo KLUBAS.lt organizuojamame konkurse „Metų kūnas“, ir TV3 laidos „Žvaigždžių dešimtukas“ reitinge. Tačiau praėjusių metų gražiausių Lietuvos moterų rinkimuose liko tik 12-oje vietoje. Kas žino, gal šiais metais I. Burlinskaitei pasiseks geriau ir mergina pateks į didįjį trejetuką.

Reda Bžeskienė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Šiais metais muzikos prodiuserio Egmonto Bžesko žmona Reda ir vėl sugrįžo į gražiausių Lietuvos moterų konkursą. Pirmuosiuose gražiausių Lietuvos moterų rinkimuose Reda Bžeskienė (tada dar mergautine pavarde - Gikytė) atsidūrė pačioje paskutinėje vietoje ir net nepateko į sąrašo šimtuką.

Sandra Chlevickaitė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Pastaruoju metu 1996-ųjų Mis Lietuva, buvusi dainininkė Sandra Chlevickaitė vis dažniau šmėžuoja įvairiuose renginiuose, kuriuose jos išvaizda pro fotografų objektyvus tikrai nepraslysta. Nors praėjusiais metais gražiausių Lietuvos moterų rinkimuose dalyvavo ir Sandros sesuo Saulenė, tačiau šiais metais ji į konkursą jau nebebuvo išrinkta vien todėl, kad itin retai pasirodydavo viešumoje. Sandra pernai užėmė 44-ąją vietą.

Vaida Grikšaitė-Česnauskienė

DELFI (T.Vinicko nuotr.)

Beveik prieš dvylika metų Vaida nuskynė laurus grožio konkurse „Mis Lietuva“, tačiau ir šiandien atrodo taip, kad jau rytoj galėtų žengti į sceną ir varžytis dėl gražuolės titulo. Dviejų vaikučių mama ir futbolo aistruolė – skamba, neblogai, tiesa? Jau vien dėl tokių moterų Lietuvos vyrų futbolo rinktinė turėtų per artimiausius atrankos ciklus nagais ir dantimis išplėšti kelialapį į Europos ar pasaulio futbolo čempionatų finalinius turnyrus.

Redita Dominaitytė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Aktorė Redita Dominaitytė – viena ryškiausiai ir originaliausiai Lietuvoje besirengiančių moterų. Savo išvaizda išsiskirianti raudonplaukė garbanė praėjusiais metais gražiausių Lietuvos moterų rinkimuose atsidūrė 97-oje vietoje.

Vaida Genytė

DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Dainininkės Vaidos Genytės grožio žiedai kuo toliau, tuo jos grožio žeidai skleidžiasi vis labiau. Šiais metais Vaida pasiryžo dalyvauti LNK projekte „Šokiai ant ledo“ ir ne veltui. Ten jos grožio tiesiog neįmanoma nepastebėti. Šviesiaplaukė moteris pernai vykusiuose gražiausių Lietuvos moterų rinkimuose užėmė 38-ąją vietą.

Ieva Gervinskaitė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

„Mis Lietuva 2011“ nugalėtoja Ieva Gervinskaitė viešuose ir televizijos organizuojamuose renginiuose pasirodo vis rečiau, tačiau šios gražuolės ilgų kojų ir nepaprasto grožio plaukų tiesiog neįmanoma užmiršti. Praėjusiais metų gražiausių Lietuvos moterų sąraše Ieva 59-60 vietas dalijosi kartu su dainininke Ingrida Martinkėnaite.

Agnė Grigaliūnienė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Po metų pertraukos renginių organizatorė ir buvusi televizijos laidų vedėja Agnė Grigaliūnienė ir vėl sugrįžo į gražiausių Lietuvos moterų rinkimus. Tačiau ne tik su pasikeitusia pavarde, bet ir nauja šukuosena.

Gintarė Gurevičiūtė

KLUBAS.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Praėję metai į Gintarės gyvenimą atnešė daug skausmo: išsiskyrimas su mylimuoju Linu Karaliumi, nelemtoje avarijoje žuvęs brolis Kęstutis...Vis dėlto Gintarė nepalūžo, neužsidarė tarp keturių sienų. Vieną gražiausių Lietuvos pramogų pasaulio merginų šiandien vėl galima išvysti televizijos projektų filmavimuose, jos triukai ant ledo stebina net visko mačiusius profesionalus. Tačiau liūdesys akyse, matyt, liks dar ilgai.

Beata Tiškevič-Hasanova

DELFI (Š. Mažeikos nuotr.)

Tiesiai iš youtube.com filmukų į televizijos eterį patekusi Beata labai greitai pelnė žiūrovų simpatijas. Tokios televizijos laidų vedėjos žiūrovai jau seniai nematė: gražios, puikiai suprantančios humorą, saviironiją, ir tuo pačiu metu spinduliuojanti šiluma bei rašanti jautrius pastebėjimus savo paskyroje socialiniame tinkle. Lieka tik tikėtis, kad praėjusių metų pabaigoje šeimą sukūrusi Beata dar bent kurį laiką nenustos džiuginti televizijos žiūrovų.

Kristina Ivanova

DELFI (T.Vinicko nuotr.)

Kristina Ivanova ilgus metus buvo savo garsiosios sesers Natalijos Bunkės šešėlyje, tačiau prieš kelerius metus Kristina ėmė keistis akyse ir netrukus žiniasklaidoje pasipylė straipsniai, liaupsinantys sulieknėjusią ir išgražėjusią dainininkę. Scenos Kristinos gyvenime nebeliko, o jos grožis iki šiol stulbina. Tikėtina, kad popmuziką į grožio mados industriją iškeitusi Kristina dar ilgai figūros gražiausių šalies moterų sąrašuose.

Evelina Anusauskaitė-Young

DELFI (T.Vinicko nuotr.)

Iki šiol sunku patikėti, tačiau jaunąjį Lietuvos estrados deimančiuką Eveliną Anusauskaitę jau ilgiau nei metus vadiname ponia Young. Moteris su savo išrinktuoju iš pradžių susituokė Los Andžele, o praėjusių metų vasarą dar kartą meilės ir ištikimybės priesaikos žodžius pakartojo Lietuvoje. Nors vestuvės buvo slaptos, jaunavedžiai atidavė duoklę Lietuvos žiniasklaidai, surengę specialų brifingą - tai fotografams tapo dar viena puikia proga įamžinti akinančio grožio Eveliną.