Prieš publiką ir komisiją M. Linkytė šeštadienį stos su kūriniu „It‘s all about a Boy“. „Daina labai energinga, emocionali, reikia daug jausmų parodyti, tokią dainą atliekant. Stengiuosi pateikti save tokią, kokia esu – spirganti“, – „Eurovizijos“ atrankos užkulisiuose kalbėjo mergina.
 
Scenoje puikiai pasirodžiusi ir komisijos išliaupsinta Monika į užkulisius atitipeno basa, aukštakulnius džiugiai keldama virš galvos. Miuziklo stiliaus kūrinys jai leido parodyti visas savo spalvas. Kaip iš mielos tapti dramatiška?
 
M. Linkytė prisipažino, kad anksčiau jai stigo emocinės patirties, ne viską sugebėdavo perteikti. „Man gyvenime nėra nutikę blogų dalykų, atrodau laimės kūdikis. Filme „Juodoji gulbė“ labai ryški ši tema: blogos patirties stoka neleidžia balerinai sušokti juodosios gulbės. Aš taip pat nežinojau, kaip išgyventi blogus dalykus. Moteris, palikta vyro su trimis vaikais, jaučiasi kitaip nei aš – 21-erių ir iš laimingo pasaulio“, – svarstė M. Linkytė.
 
Persilaužti merginai padėjo „Lietuvos balse“ užsimezgusi pažintis su aktore Inga Jankauskaite.  „Esu labai dėkinga Ingai už keletą labai svarbių pokalbių. Ji man patarė, pasiūlė būdų, kaip iš savęs ištraukti emocijas“, – džiaugėsi Monika.
 
Vienas sėkmingiausių per visą muzikinę karjerą Monikos pasirodymų – jau šį šeštadienį „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje, 21 val. per LRT televiziją. Scenoje taip pat pasirodys Mia, Vaidas Baumila, Martynas Kavaliauskas, „VIG Roses“, Ieva Zasimauskaitė, Vilija Matačiūnaitė.