2013-ieji buvo metai, kuomet įvyko didysis proveržis. Atlikėjai, prieš kelerius metus iš pagarbaus atstumo žiūrėję į naujutėlaitę Kauno „Žalgirio“ areną ir tarpusavyje šnabždėjęsi, kad joje mistifikuotą sold out rodiklį gali pasiekti tik užsienio žvaigždės, šiemet jau drąsiai beldėsi į arenos duris, ir jos jiems buvo plačiai atidarytos.

Pramoginės muzikos titanas Egidijus Dragūnas aukso raidėmis įsirašė į lietuviškos muzikos istoriją, kaip pirmasis tautietis, sugebėjęs parduoti visus septyniolika tūkstančių bilietų į Kauno „Žalgirio“ areną. Garbingomis antra-trečia vietomis pasidalijo Andrius Mamontovas su visu „Foje“ žvaigždynu (beje, Andriui visai nedaug trūko, kad, kalbant futbolo terminais, įmuštų pokerį, t.y, surinktų anšlagus keturiose iš penkių didžiųjų Lietuvos arenų) bei Marijus Mikutavičius, tolimais 1995 metais sukūręs fenomenalaus SEL hito „Kontrolinis šūvis“ žodžius ir taip ženkliai prisidėjęs prie Egidijaus kaip Pašilaičių gangsterio įvaizdžio formavimo.

Skandalai, kuriuos dar vos prieš dešimt metų galėdavai suskaičiuoti ant abiejų rankų pirštų, kasmet dauginosi neįtikėtina geometrine progresija, ir ir 2013-aisiais jau buvo sunku įsivaizduoti dieną be skandalo, o neretai ir dviejų-trijų.

Turtingi metai buvo, tik štai, hitukų pritrūko...Dainų sukurta daug, tačiau tokių, kurios nusėstų atmintyje ilgesniam laikui, kurios įstrigtų kietajame smegenų diske ir kategoriškai atsisakytų būti ištrintos – deja, tokių dainų nebuvo daug.

KLUBAS.lt pateikia savo dešimties dainų miksą, kuris, portalo nuomone, geriausiai atspindi 2013-uosius. Truputis popso, daug lyrikos, šiek tiek šokių, žiupsnelis ironijos, ir žinoma, naujas kalėdinis hitas.


SEL – „Užmerkiu akis“

Marijus Mikutavičius – „Balintos sienos“

„Pikaso“ – „Rugpjūtis“

„Electronic I“ ir SEL – „Lyja“

Lauris Reiniks ir Liepa Mondeikaitė - „Apkabink dar“

GJan – „Need Your Love“

„Biplan“ - „Amore“

Leon Somov and Jazzu - „You and Me“

Golden Parazyth – „Ir vėl Kalėdos...“

„Tie Geresni“, Lilas ir Innomine - „Superstar“