Kol Rusija aiškinasi, kur dingo dešimt balų, kuriuos pagal Azerbaidžano mobiliojo ryšio operatorių duomenis jai skyrė šios šalies gyventojai, ukrainiečių žiniasklaida vėl prisimena nugalėtoja tapusios Danijos dainininkės Emmelie de Forest atlikto kūrinio „Only Teardrop“ ir mažai žinomos olandų grupės „K-Otic“ kūrinio „I Surrender“ panašumus. Pažymima, kad nors kūriniai ir nėra identiškai atkartoti, tačiau yra nemažai panašumų, dvelkiančių kopijavimu.

Azerbaidžanas taip pat negalėtų jaustis ramus – ukrainiečių žiniasklaida pažymi, kad Lietuvos žurnalistai atskleidė, jog buvo masiškai papirkinėjami balsai.

Maža to, Juodkalnijos žurnalistai prabilo, kad konkurso pusfinalyje aukščiausią vertinimą Ukrainai skyrė jų šalies žiūrovai ir vertinimo komisija, tačiau dvylika balų kažkodėl gavo Azerbaidžanas, rašo rusų ir ukrainiečių žiniasklaida.

Jei pasitvirtintų pavojingo dainų panašumo ir balsų papirkinėjimo atvejai, bei Danijos ir Azerbaidžano atstovų balsai būtų anuliuoti, konkurso nugalėtoja taptų Ukrainos dainininkė. Tiesa, toks įvykių scenarijus atrodo mažai tikėtinas. Vis dėlto Ukrainos „Pirmojo kanalo“ direktoriaus pavaduotojas Validas Arfušas įsitikinęs – jei tik skandalas įgaus didesnį tarptautinį atgarsį, Danijos ir Azerbaidžano atstovai bus diskvalifikuoti. „Reikia tik palaukti – manau, keliolika dienų, kad suprastumėme, kas bus. Jei jie („Eurovizijos“ organizatoriai – KLUBAS.lt pastaba) nuspręs iš Emmelie de Forest atimti apdovanojimą, tada atsivers daug klausimų, susijusių su Azerbaidžano pergale“, - sakė V.Arfušas.

„Eurovizijos“ atstovas Jarmo Siimas tvirtina, kad skaičiuojant balsus klaidos nebuvo. „Rezultatą vietoje patvirtino notaras, balsus registruojantis mūsų partneris, kompanija „Digame“ ir nepriklausomi stebėtojai iš kompanijos „PwC“. Tad jokio papildomo patikrinimo, balsų perskaičiavimo arba tyrimo nebus“, - pareiškė Jarmo Siimas.