„Apie tai žinojau jau seniai, žiniasklaida irgi žinojo, tik nenorėjo skelbti, kadangi buvo priešrinkiminis vajus. Visi žinojo, tiesiog niekas neskelbė“, - sakė sekspertė Milda Bartašiūnaitė-Rudalevičienė.

Praėjusiais metais į Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdį įstojusi Milda Bartašiūnaitė buvo iškelta kaip partijos kandidatė į artėjančius Seimo rinkimus. Tačiau 2012 metų pradžioje M.Bartašiūnaitės kandidatūra buvo atšaukta dėl jos „pasisakymų viešoje erdvėje, neatitinkančių galimiems kandidatams keliamų kriterijų“. M.Bartašiūnaitę įžeidė ne tiek partijos sprendimas, kiek įžeidžiančiai skambančios vienos liberalų lyderės Dalios Teišerskytės frazės.

„Nesakau, kad džiaugiuosi ir ploju katučių. Ne mane kaltinti reikia. Aš perspėjau Liberalų sąjūdį, kad manęs garbingai atsiprašytų, pasakiau: dantis – už dantį, ir kad nukentės G.Steponavičius, nes Raimondas Imbrasas, centrinio rinkimų štabo viršininkas laikė šitą a la skandalą bereikšmiu ir manau, net neperdavė nei D.Teišerskytei, nei D.Putnaitei, kad kažkokia Bartašiūnaitė reikalauja atsiprašymo. Skambinkite R.Imbrasui, ir klauskite, ar jis nesigaili“, - pasakojo M.Bartašiūnaitė.

Galbūt po pasirodžiusių publikacijų apie byrančią antrąją santuoką, M,Bartašiūnaitė sulaukė G.Steponavičiaus priekaištaujančio skambučio ar žinutės? „Čia aš sugrioviau šeimą? Čia aš G.Steponavičiui siūliau, atsiprašant, pasidulkinti? G.Steponavičius siūlo merginai pasidulkinti, ji atsisako, galų gale tai išviešina, ir kalčiausia mergina, nes ji atsisakė ir išviešino? Taip, čia labai priimtina, čia Lietuva“, - ironizavo M.Bartašiūnaitė.

Pasak Mildos, dar tik bręstant skandalui, apie G.,Steponavičiaus žinutes ji prasitarė vienam įtakingam žiniasklaidos atstovui. „Jis pasakė: „O, tai nieko nuostabaus – kad jis bobišius visi žino“. Tik aš pirma apie tai prašnekau. Tikriausiai jo žmona apie tai irgi žinojo, ir tai buvo paskutinis lašas“, - pasakojo M.Bartašiūnaitė.