Iš dalyvių sąrašų dėl pavojingų panašumų į kitų autorių kūrinius buvo išbraukta grupė AC/LT bei Augustė Žičkutė. Tačiau didžiausią triukšmą sukėlė paskutiniame, ketvirtajame „Eurovizijos“ atrankos pusfinalyje Donato Montvydo atlikta vokiečių kompozitoriaus Brandono Stone'o sukurta daina „Love Is Blind“. Donato efektingai atliktas kūrinys buvo įvertintas ne tik aukščiausiais vertinimo komisijos narių balais – jam savo simpatijas skyrė rekordiškai daug Lietuvos televizijos žiūrovų.

Tačiau iš karto po D.Montvydo triumfo virtualioje erdvėje pasipylė spėliojimų, kad kai kurie šios dainos fragmentai panašūs į Norvegijos kompozitoriaus Rolfo Lovlando bei Airijos smuikininkės Fionnualos Sherry įrašytos dainos „Song From A Secret Garden“ temą.

Maža to, Donato Montvydo vadybininkas Martynas Tyla sulaukė laiško (kaip įtariama, taip pat į „Eurovizijos“ atrankos finalą patekusios Simonos Milinytės prodiuserio Williamo Buto), kuriame dėstoma, jog „Love is Blind“ yra nukopijuota nuo švedų dainininkės Sonjos Alden dar 2006 metais atlikto kūrinio „Etymon“, kurį sukūrė Bobby Ljunggren (jis taip pat kūrė Amberlife, „Lauros&The Lovers” bei Simonos Milinytės eurovizines dainas – KLUBAS.lt pastaba).

Laiške taip pat pažymima, kad „Love is Blind“ taip pat panaši į „Earth, Wind and Fire“ kompoziciją „Fantasy“ bei James Ingram ir Patti Austin dueto atliekamą dainą „Baby, Come To Me“.

Po šio socialiniame tinklapyje publikuoto laiško užvirė tikras žaidimas: „Surask, į ką panaši Donato Montydo daina“. Humoro jausmo nestokojantys prodiuseriai bei atlikėjai virtualioje erdvėje ėmė rungtis, kas atras daugiau „plagiato“ - D.Montydo prodiuseriui Martynui Tylai „Love is Blind“ pasirodė panaši į Glorios Gaynor hitą „I Will Survive“, „Eurovizijoje” dalyvavusiai grupės „4 Fun” vokalistei Julijai Ritčik – į Selenos Gomez kūrinį „Love You Like A Love Song“. Riebų tašką šiose humoristinėse varžytuvėse padėjo Deivydas Zvonkus, pareiškęs, kad šis kūrinys yra vienareikšmiškas „Radioshow“ kūrinio „Kurva“ plagiatas.

Skambią „plagiavimo“ bylą žadama užversti „Eurovizijos“ finalo išvakarėse – į visus klausimus M.Tyla, D.Montvydas ir A.Giržadas žada atsakyti rytoj, penktadienį, rengiamoje spaudos konferencijoje.