Leidinys „Digital Spy“ dar praėjusį sekmadienį pranešė, jog virtualioje įrašų parduotuvėje iTunes Whitney Houston albumo kaina ženkliai šoktelėjo į viršų: „The Ultimate Collection“, prieš tai kainavusio 4,99 svarų sterlingų, kaina, nepraėjus nei valandai po to, kai pasklido žinia apie W.Houston mirtį, pakilo iki 7,99 svarų sterligų.

Įsiutę muzikos gerbėjai iš pradžių priekaištais apipylė korporaciją „Apple“, kuriai ir priklauso iTunes parduotuvė, tačiau vėliau leidinys „The Guardian“ pranešė, jog spendimą pakelti albumo kainą priėmė „Sony“, kuriai ir priklauso W.Houston kūrinių autorinės teisės.

Įprasta 4,99 svarų sterlingų kaina buvo grąžinta jau sekmadienį. Nei „Apple“, nei „Sony“ nekomentavo, kodėl buvo pakeltos Whitney Houston albumo kainos, tačiau korporacijai „Sony“ artimas šaltinis leidiniui „The Guardian“ teigė, jog tai tikrai nebuvo ciniškas sprendimas uždirbti iš atlikėjos mirties. Pasak jo, iš pat pradžių buvo nustatyta neteisinga albumo didmeninė pardavimo kaina ir įrašų gigantei „Sony“ ją pakoregavus, plačiau pinigines praverti teko ir pirkėjams.