„Naujoji daina yra apie tai, jog kiekviena akimirka mūsų gyvenime yra neįkainojama. Kiekvieną dieną turime vertinti kaip didžiausią šventę, privalome būti pozityvūs kitiems ir sau“, – apie naująjį kūrinį „Laiminga diena“(Happy), sako M. Linkytė. Beje, jį sukūrė talentingas prodiuseris ir pianistas Marius Leskauskas, o žodžius parašė Edgaras Lubys-Amberlife.

Pernai Monika buvo parengusi itin sėkmingą muzikinį amerikiečių atlikėjos Katy Perry dainų projektą. Todėl klausant naujojo M. Linkytės kūrinio neįmanoma nepastebėti jos mėgstamos dainininkės įtakos. Galbūt ne veltui jaunoji muzikantė yra kartais pavadinama lietuviškąja Katy Perry?

„Katy muziką pamėgau maždaug prieš metus. Vos pirmą kartą išgirdusi amerikietės dainas, atradau jose dalelę savęs. Katy muzika labai artima mano charakteriui, būdui. Lietuvoje surengusi Katy Perry projektą, labai džiaugiausi, nes puikiai save realizavau“, – sako Monika.

Monika nesigina, jog Katy muzika padarė milžinišką įtaką jos pačios muzikiniam skoniui, tačiau neigia, jog aklai kopijuoja savo dievaitę. „Perdainuodamas kito atlikėjo dainas, nori nenori prie jo prisiriši. Tačiau niekada nenorėčiau būti antrąja Katy Perry, viską stengiuosi interpretuoti savaip. Aš esu Monika Linkytė ir taškas“, – šypteli jaunoji dainininkė.

Paklausta, ar su naujuoju kūriniu šįmet neketina šturmuoti „Eurovizijos“ dainų konkurso, Monika sako, jog kol kas dar nėra tvirtai apsisprendusi – lemtingą sprendimą ji priims ateinančią savaitę.