Lolitiškas mokinukių įvaizdis, gipiūrinės suknelės, pusnuogių seserų Irūnos ir Inetos Puzaraičių fotosesijos blizgiuose žurnaluose – vakarykštės gimnazistės, rodos, drąsėjo sulig kiekvienais metais.

Tačiau per praėjusį sekmadienį surengtus muzikinius apdovanojimus M.A.M.A. pristatytas naujasis „Studenčių“ įvaizdis privertė pečiais gūžtelėti net ir visko mačiusius Lietuvos pramogų pasaulio senbuvius.

Lietuvos merginų grupės, anksčiau stebinusios, o neretai ir piktindavusios savo seksualiu įvaizdžiu - „69 danguje”, „Yva”, „Olialia pupytės“ - arba nutraukė veiklą, arba pakeitė kryptį ir atsisakė perdėto seksualumo, taip savotiškai atlaisvindamos seksualių mergaičių grupių rinkos dalį.

Panašu, kad tuo pasinaudojo ne tik kūno kultą propaguojančios „Pin up Girls“, bet ir „Studentės“. M.A.M.A. apdovanojimuose pasirodžiusios „Studentės“ vėl prisiminė prieš kelerius metus buvusius madingus aptempiančius triko, tik šį kartą prie jų pritaikė dar kelias provokuojančias detales – ryškiaspalvius perukus ir demonstratyviai iš triko besiveržiančiais tokias pačias ryškias liemenėles, taip pavojingai atsidurdamos ties vulgarumo riba.