Pasak J.Anusauskienės, vos gavusi abu amerikiečių siūlomus kontraktus – vieną dėl albumo leidybos, kitą – dėl Evelinos vadybos, ji sutriko, mat abiejuose 6-7 puslapių kontraktuose yra daug specifinės teisinės terminologijos, o prasmę turi kiekvienas kablelis.

J.Anusauskienė geru žodžiu mini Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūrą ir jos vadovą Edmundą Vaitiekūną bei jo pavaduotoją Gerdą Leonavičienę, padėjusiems įsigilinti į siūlomų kontraktų subtilybes.

Pasak J.Anusauskienės, galvos skausmą kėlė kontraktuose minimi neaiškūs terminai, tad kvalifikuotų specialistų pagalba ypač pravertė. „Dabar amerikiečiams yra išsiųsta visa eilė derybinių punktų“, - pasakojo J.Anusauskienė, pažymėjusi, kad prieš pasirašant sutartį, ją reikia ypač gerai išstudijuoti. „Juk štai, pavyzdžiui, viena Lietuvos manekenė, pasirašiusi sutartį su viena modelių agentūra neuždirbo nė cento. Ir tik todėl, kad sutartyje buvo nurodyta, jog mergina privalo išlaikyti tokias pačias formas. Tačiau keturiolikmetė paauglė juk auga, bręsta, natūralu, kad ji keičiasi“, - apie pramogų verslo sutarčių subtilybes pasakojo Jurga Anusauskienė.

Žinoma, amerikiečiai savo kontraktuose nieko neminėjo apie Evelinos kūno formas ar šukuosenos stilių, tačiau, pasak J.Anusauskienės, buvo neaiškumų dėl dainininkės vardo naudojimo.

Tęsti karjeros Amerikoje E.Anusauskaitė turėtų išvykti sausio mėnesį.