„Paskaičiavome, kad renginiui reikės mažiausiai 25 sunkvežimių scenos technikos – garso, šviesos aparatūros ir milžiniškų LED ekranų. Norime, kad M.A.M.A. scena būtų trim galvom aukščiau už tai, ką dažniausiai įsivaizduojame sakydami „lietuviškos muzikos šou“, – sakė M. Tyla.

„Šiuolaikinės technologijos, ypač modernūs naujos kartos LED ekranai leidžia imtis nematytų scenografijos sprendimų. Sieksime, kad kiekvienas pasirodymas būtų išskirtinis ne tik turiniu, bet ir forma. Su ekranais nuolat keisime vaizdą ir kartu nuotaiką, kad žiūrovas pasakytų ‚Oho! Šito tikrai nesitikėjau‘“, – M. Tylai antrina TV prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas, kuriam patikėta renginio šou dalis.

Šių metų M.A.M.A. turės ir dar vieną išskirtinį bruožą – bus skelbiami dvejų metų apdovanojimai. M.A.M.A. 2011 apimamas laikotarpis – 2009 m. gruodžio 1 d. − 2011 m. lapkričio 30 d. Toks ilgesnis laikas pasirinktas siekiant kompensuoti kelerius metus trukusį jokių muzikos apdovanojimų neskyrimą ir surinkti kuo svaresnius pretendentus kiekvienai nominacijų, rašoma TV3 pranešime žiniasklaidai.

M.A.M.A. numato apdovanoti keturiolikos muzikos kategorijų atstovus. Planuojamos nominacijos, kurias rinks komisija: „Metų alternatyvios muzikos grupė/atlikėjas/atlikėja“, „Metų roko grupė/atlikėjas/atlikėja“, „Metų elektroninės muzikos grupė/atlikėjas/atlikėja“, „Metų hiphopo grupė/atlikėjas/atlikėja“ „Metų muzikos prodiuseris“, „Metų muzikos albumas“, „Metų muzikos vaizdo klipas“, „Metų debiutas (grupė/atlikėjas/atlikėja)“, „Metų atlikėjas“, „Metų atlikėja“, „Metų grupė“.

Nominacijos – „Grojamiausia atlikėjas/atlikėja“ ir „Grojamiausias autorius/daina“ – yra skiriamos pagal autorių ir atlikėjų teises ginančių organizacijų turimus duomenis. Nominacija „Už nuopelnus lietuviškai muzikai“ yra skiriama Muzikos asociacijos tarybos. Tarybą sudaro dainininkai, muzikantai, dainų kūrėjai: Marijus Mikutavičius, Algirdas Kaušpėdas, Gabrielius Liaudanskas-Svaras, muzikos vadybos įmonių direktoriai Martynas Tyla ir Gytis Jagminas, TV prodiuseriai Saulius Urbonavičius-Samas ir Rolandas Skaisgirys.