Knygoje „Kas liko už kadro“ Eva Tombak, neslėpdama net ir gana intymių detalių, pasidalino savo pačios patirtimi.

Vienu metu žurnalų leidėja natūralios medicinos centruose lankydavosi po kelis kartus per savaitę – išgirdusi reklamą apie žarnyno ir kepenų valymą, moteris patikėjo, kad tai – profilaktika nuo visų negalavimų.

„Viena draugė darė tris valymus, kita – penkis, o man centro gydytojai rekomendavo mažiausiai šešis. Būtina išsivalyti ne tik sielą, bet ir kūną. Ir dar. Ir dar. Pasidariau penkiolika žarnyno ir du kepenų valymus. Praradau septynis kilogramus. Jaučiausi kaip lengva plunksnelė, tilpau į paauglystes kelnes, apimtys sumažėjo dviem dydžiais. Kolegos aikčiojo ir nesiliovė žarstę komplimentų: kokia liekna ir atjaunėjusi, veidelis spindi! Tik maža problemėlė: valgyti negaliu, kad ir ką įsimesčiau į skrandį – pykina. Ėmiau entuziastingai derinti baltymus bei angliavandenius, bet vis tiek jaučiausi prastai. Nuolat kamavo jei ne vidurių pūtimas, tai užkietėjimas“, - savo atsiminimų knygoje rašo Eva Tombak.

Moteriai prireikė dvejų metų, kol organizmas atsigavo po detoksikacijos procedūrų ir sugrįžo prie įprasto maisto ir natūralaus tuštinimosi.

„Dabar smalsiai klausau stebuklingų istorijų apie mitybą pagal kraujo grupes. Bet nesigundau. Aš praktikuoju savo metodiką – bado dietų ir sportavimo, sportavimo ir bado dietų. Kai draugai stebisi, kodėl taip save kankinu, atsakau jiems: paniškai bijau sirgti“ - savo knygoje „Kas liko už kadro“ rašo Eva Tombak.