Jurga Anusauskienė, pasipuošusi aviečių spalvos palaidine ir liemenį išryškinančiomis juodomis kelnėmis, privertė tyliai aiktelėti ne vieną smalsuolį, užsukusį į „Mandarininės antelės“ pristatymą. J.Anusauskienė atrodė taip, lyg būtų ką tik nulipusi nuo podiumo, nors iš tiesų iki vėlyvo pirmadienio vakaro rūpinosi organizaciniais lietuvių delegacijos, dalyvaujančios festivalyje „Slavianskij Bazar“, reikalais.

Keli šimtai garsiosios lietuvių šeimynos, jau dešimt metų dalyvaujančių Vitebske vykstančiame menų festivalyje „Slavianskij Bazar“, gerbėjų vos tilpo nedidelėse miesto muziejaus patalpose, skirtose nuotraukų parodoms. Praėjus vos kelioms minutėms po parodos atidarymo, žiūrovai jau braukė prakaitą nuo kaktų, tačiau troškus oras neprivertė jų palikti patalpų – buvo gaudomas kiekvienas žodis, kuriais baltarusių menininkai sveikino Jurgą ir Ričardą Anusauskus išleidus antrąjį fotoalbumą.

Į knygos pristatymą nepasididžiavo užsukti ir Baltarusijos kultūros ministras Pavelas Latuška, Lietuvos menininkams nepagailėjęs šiltų žodžių. Dovanų gavęs fotoalbumą „Mandarininė antelė“, ministras tuoj pat ėmė sklaidyti jo puslapius.

Sveikinimo žodį buvo patikėta tarti ir prodiuserei Kristinai Kaikarienei, kuri festivalyje „Slavianskij Bazar“ rūpinasi čia dalyvaujančia dainininke Rūta Ščiogolevaite. Žiūrovai sunkiai tramdė šypseną, girdėdami, kaip fotoalbumo pristatymo vakarėlio vedėja laužo liežuvį, nesėkmingai bandydama teisingai ištarti K.Kaikarienės pavardę. Tai nebuvo vienintelis nesklandumas – tos pačios vedėjos K.Kaikarienė buvo pristatyta ne tik kaip prodiuserė, bet ir dainininkė, tuo sukeldama renginyje dalyvavusių lietuvių santūrų juoką.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)