Į 35-erių vyro laidotuves susirinko per 200 žmonių, artimiausi šeimos nariai nuolat budėjo prie karsto. Tik buvusi A. Dautarto žmona Viktorija Dautartė, su kuria jis susituokė praėjusių metų spalio mėnesį, nei šarvojimo salėje, nei kapinėse nebuvo pageidaujama. A. Dautarto bičiulis Gediminas Juodeika papasakojo, jog Viktorija nebuvo įleista į šermenis ir nebuvo pageidaujama kapinėse.

„Nuo pat pradžių nei tėvai, nei draugai, nei artimieji nelabai džiaugėsi tom vedybom ir laidotuvėse nelabai norėjo, kad ji dalyvautų, nes, manau, dalis atsakomybės dėl to įvykio (A. Dautarto mirties, – KLUBAS.LT past.) gula ant jos sąžinės“, – žodžių į vatą nevyniojo G. Juodeika.

„Ji nebuvo įleista nei vakar, nei šiandien.– prisiminė Gediminas ir sakė pats matęs antrąją A. Dautarto žmoną prie šarvojimo salės – Ji buvo atėjusi, bent jau vakar ir aš ją mačiau, bet visą laiką ji prabuvo automobilių stovėjimo aikštelėje, nes niekas nenorėjo jos ten matyti. Aš čia nieko neįtakoju ir nedraudžiau jai įeiti, bet, kaip ten bebūtų, bent jau mūsų nuomonė tokia, kad ne be jos pagalbos čia viskas įvyko.“

„Nesinori tėvams traumos daryti, ypač mamos būklė yra labai bloga, nežinau ar ji prisimins šitas dienas ir tas laidotuves. Ji geria vaistus, raminamuosius, iš tiesų vos laikosi. Per ašaras, per visą skausmą nežinau net ar ji orientuojasi, kas ten vyksta“,– nenorą įleisti V. Dautartės į šermenis ir laidotuves komentavo G. Juodeika.

Nenuostabu, kad velionio žmona nedalyvavo ir gedulinguose pietuose. G. Juodeika pasakoja, kad gedulingus pietus jo vadovaujamame restorane „Legenda“ valgė 70 artimiausių vėlionio žmonių – artimiausi draugai, giminės ir šeimos nariai: „Jis turėjo labai daug draugų iš skirtingų sluoksnių ir skirtingos aplinkos, gedulingi pietūs buvo skirti tik patiems artimiausiems jo žmonėms, kurie visada buvo šalia.“

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją