Iš viso šį vakarą dėl teisės atstovauti Lietuvai varžosi trylika finalistų, o juos vertina net keturiolika komisijos narių.
Nugalėtojas busvo renkamas susumavus komisijops ir žiūrovų balsus, žiūrovų balsavimas prasidėjo su pirmuoju konkursantų pasirodymu.

Sustabdžius balsavimą ir susumavus žiūrovų bei komisijos balsus, buvo išrinkti trys superfinalo dalyviai. Jais tapo Evelina Sašenko, Linas Adomaitis ir Rūta Ščiogolevaitė, komisijos pagalba patekusi į trejetuką.

Komisija nusprendė, kad šiais metais Lietuvai geriausiai atstovaus Evelina Sašenko, surinkusi ir daugiausia žiūrovų balsų. Specialų prizą gavo atlikėjas Linas Adomaitis, jį LATG-A apdovanojo už kūrybiškumą.

Pirmieji didžiąją sceną apšildė trijų jaunuolių grupė, pusfinalyje kovojusi su plagiavimo skandalu, „The Independent“,komisija jaunuolius gyrė, tačiau tikino, kad jiems į „Euroviziją“ dar labai anksti. Antroji į sceną įžengė taip pat jauna atlikėja Viktorija Ivaškevičiūtė, kurios dainai muziką kūrė Linas Adomaitis, žodžių autorė – ji pati.

Trečiasis scenoje pasirodė jaunasis pop atlikėjas Martynas Beinaras, sulaukęs gana aštraus Rositos Čivilytės vertinimo, vaikinas ir pats sakė abejojantis, ar gali nugalėti „Eurovizijoje“. Ketvirtoji savo autorinę dainą atliko Monika Linkytė, prie kurios dainos ir vėl prisidėjo Linas Adomaitis. Būtent Monika, sprendžiant iš pirmųjų žiūrovų balsų, buvo šio vakaro lyderė ir, iki transliacijos vidurio, pagrindinė pretendentė į pirmąją vietą. Paskutinėje vietoje pagal pirmuosius žiūrovų vertinimus – Sasha Song ir Donny Montell su daina „Best friends“.

Balsavimui įsibėgėjus ir po to, kai savo kūrinį atliko Evelina Sashenko, Evelina kaip mat aplenkė iki tol pirmavusią Moniką žiūrovų balsais. Trečioje vietoje prieš transliacijos pabaigą žiūrovų nuomone buvo Linas Adomaitis.

Penktuoju pasirodymu sceną bandė sudrebinti merginų duetas „Vig Roses“, pusfinalyje itin patikęs komisijoje, finale jos taip pat sulaukė komisijos komplimentų,o Saulius Urbanavičius-Samas seksualiais kostiumėliais pasipuošusias merginas išvadino „Viagra“ pagyvenusio amžiaus vyrams, kurie už jas ir balsuotų.

Šeštoji scenoje pasirodė „Muzikos akademijos“ finalistė Urtė Šilagalytė, atlikusi gana įprastinio „Eurovizijos“ formato dainą „Candy Baby“. Urtė iš vertinimo komisijoje buvusio jos dėstytojo sulaukė pastabų, jog dažniau matų ją televizijoje, nei Muzikos akademijoje, o turėtų būti atvirkščiai.

Septintasis šį vakarą pasirodė Linas Adomaitis, sukūręs ne vieno šio vakaro kūrinio muziką, su nuotaikinga daina „Floating to you“. Komisija šiam kūriniui, įkvėptam kelionių, skyrė puikius vertinimus.

Aštuntuoju numeriu pasirodęs Donatas Montvydas (Donny Montell) atliko naują dainos „Let me“ versiją, kitokią, nei girdėjome pusfinalyje. Donato atlikimą komisija išgyrė, tačiau jo kūrybos kūrinį sukritikavo. Devintoji scenoje pasirodė Manto Petruškevičiaus už sceninį įvaizdį pagirta Liepa, atlikusi lengvą džiazo kūrinį, kuris teigiamai nuteikė komisijos narius.

Dešimtieji scenoje pasirodę Sasha Song ir Donny Montell sulaukė komisijos nariu Tomo Sinickio palaikymo, tačiau kitiems komisijos nariams iškilo klausimas - už kurią dainą reikėtų balsuoti - ar atskirus jų kūrinius, ar bendrą darbą „Best Friends".

Vienuoliktoji dainą dovanojo Evelina Sašenko. Stipraus balso savininkė, dar iki savo pasirodymo, televizijos žiūrovų nuomone, buvo viena lyderių - balsais nuolat pirmoje vietoje nuolat buvusiai Monikai Linkytei. Po pasirodymo Evelinai į glėbį puolė suknelę jai kūręs dizianeris Liutauras Salasevičius, tačiau ir komisijos nariai, tikriausiai, būtų puolę dainininkei į glėbį, mat neslėpė susižavėjimo kūriniu ir ja pačia. Komisija šiam pasirodymui skyrė daugiausia balų.

Dvyliktasis solo pasirodymu „The Hero of our Nation" pamalonino Sasha Song, kurio kūrinį Darius Užkuraitis įvertino kaip „neblogą".

Paskutiniojim ir vėl - lyg ilgai saugotas desertas, pasirodė Rūta Ščiogolevaitė su savo mylimojo jai parašyta daina „Break free". Šį vakarą Rūtos mylimasis Elvinas Dandelis padėjo jai ir scenoje - jis žengė drauge su dainininke į sceną, tad ir Rūta scenoje jautėsi kur kas geriau.