Jo sukurta trumpa suknelė, kuria pasipuošė vakaro vedėja Rūta Ščiogolevaitė, sukėlė tikrą šoką. Stilistas Mantas Petruškevičius, kalbėdamasis su portalu KLUBAS.lt, nevyniodamas žodžių į vatą atvirai pasakė, jog apsirengusi šia suknele R.Ščiogolevaitė atrodė negražiai.


Nors M.Petruškevičius garsėja kaip prieštaringai vertinamas stiliaus žinovas, šį kartą jo žodžiams linkę pritarti ne tik televizijos žiūrovai, matę tiesioginę renginio transliaciją, bet ir mados žinovai. Tiesa, didžioji jų dalis nuo oficialių komentarų susilaiko, nors užkulisiuose trumputės suknelės kūrėjui kandžių žodžių negailima. Vis dėlto portalui KLUBAS.lt pavyko pakalbinti kelis gerbiamus mados autoritetus.


Apdovanojimuose taip pat dalyvavusi garsi drabužių dizainerė Ramunė Piekautaitė, sekmadienio vakarą neatpažįstamai pakeitusi įvaizdį, neslėpė, kad atkreipė dėmesį į vakaro vedėjos aprangos ansamblius.


„Tiesą sakant, aš nelabai prisimenu, kaip tiksliai atrodė ta suknia, bet prisimenu, kad man užkliuvo jos ilgis – kaip renginio vedėjai suknelė galėjo būti šiek tiek ilgesnė, – savo nuomonę dėstė dizainerė – Tačiau aš esu linkusi pastebėti gerus dalykus, o ne ieškoti blogų – galbūt stilistui ir pačiai Rūtai tokia suknelė patiko ir tiko.“


Dizainerė pridūrė, kad jai labai patiko trečioji R. Ščiogolevaitės dėvėta ilga juoda suknia puošta žvyneliais.


,,Sakysiu paprastai: aš jau tiek daug matau klaidų scenoje, kad pripranti nematyti. Gal labiau ,,neišteisinta“ tai, kad visą laiką buvo ilgos suknelės ir staiga trumpa? Buvo tas „neišteisinimas“ ir netgi daugiau dramaturginis, net ne apie vizualumą kalbu. Aš tik tą įsidėmėjau, kad man kilo klausimas, kodėl vienu momentu ji staiga išėjo su labai trumpa suknele“, - filosofavo renginyje apsilankiusi Jolanta Rimkutė.


,,Koks renginys, tokia ir suknelė“, - pridūrė Ieva Ševiakovaitė, patikslinusi, jog omenyje turi renginio blizgesį: ,,Blizgus renginys - blizgi suknelė“.


Panašu, kad glamūrinis žurnalas laiku sureagavo į M.Petruškevičiaus pastabas, ir naujausiame savo numeryje, skirtame iškilmingai vakaronei, publikavo tik tą nuotrauką, kurioje matyti viršutinė skandalingąja trumpute K.Rimdžiaus suknele pasipuošusios R.Ščiogolevaitės kūno dalis.


Geros kokybės nuotraukos, kurioje R.Ščiogolevaitė visu ūgiu demonstruoja drąsiai kojas atidengiančią K.Rimdžiaus suknele, panašu, taps kolekcine vertybe, mat renginį įamžinti buvo leista tik to paties glamūrinio žurnalo fotografams.


„Kiek žmonių – tiek nuomonių. Man tai nelabai rūpi“, - užsiminus apie garsiąją trumpąją suknelę, sakė ne savo noru į skandalo sūkurį patekusi R.Ščiogolevaitė.


„Jei atvirai, aš buvau pernelyg užsiėmusi vedėjos darbu. Kadangi nesu stilistė, dizainerė - o toks žmogus buvo šiame renginyje - tai aš be jokių problemų atsidaviau jo globai. Tai, ką mačiau veidrodyje man nepasirodė nieko tokio, kas man nepatiktų, būtų visiškai nepriimtina, - portalui KLUBAS.lt sakė R.Ščiogolevaitė. - Aš tikrai nesu nei didžiulė mini gerbėja, nei mini priešininkė. To taip stipriai nesureikšminu. Sureikšminu tik tai, kad gaila, jog nesulaukiau nė vienos nuomonės – buvau bloga ar gera vedėja“, - prisipažino KLUBAS.lt ekspertų nuomone nepriekaištingai renginį vedusi dainininkė.


Rūta netrukus pasirodys nacionaliniame „Eurovizijos“ atrankos konkurse, tačiau apie tai, kas rūpinsis jos stiliumi ir apranga, kol kas nekomentuoja. „Dar kol kas turiu iš ko rinktis“, - konkrečių pavardžių neminėjo R.Ščiogolevaitė.