Du iš jų dalyvavo iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje Prezidento rūmuose. „Tai apdovanojimas visiems Lietuvos žmonėms, aukojusiems Gruzijos karo pabėgėlių vaikams skirtoje akcijoje „Viena širdis“ bei padėjusiems surengti Gruzijos Nepriklausomybės dienos renginius. Tai padėka visiems jiems“, – sako Gruzijos ordino kavalierė.

Sužinoję, kad E. Mildažytė lankose Tbilisyje, Gruzijos žurnalistai nepraleido progos pakviesti ją sudalyvauti kelių šios šalies televizijų transliuotame teletilte, kuriame M. Saakašvilis bendravo su Gruzijos gyventojais. E. Mildažytė buvo vienintelė užsienietė, kurios balsas nuskambėjo iš karto kelių televizijų eteryje.

„Bėdų turgaus“ vedėja prezidento M. Saakašvilio klausė, kas, jo manymu, taip stipriai sieja jo šalį su Lietuva.

M.Saakašvilis sakė niekada nepamiršiantis 2008-ųjų, kai karo su Rusija metu tūkstančiai lietuvių išėjo į gatves, kad išreikštų paramą Gruzijai. „Jie mojavo Gruzijos vėliavomis ir labai mus palaikė“, – pridūrė prezidentas.

Daugiau nei dviejų valandos trukmės teletiltą antradienį vakare transliavo trys pagrindiniai bei keli regioniniai Gruzijos kanalai.

Praėjusiais metais E.Mildažytė surengė paramos Gruzijai koncertą „Lietuva – Gruzija. Viena širdis“. Jo metu Lietuvos gyventojai Gruzijos pabėgėlių vaikams paaukojo beveik 250 tūkst. litų. Už juos medicininės pagalbos jau sulaukė 230 pabėgėlių vaikų, dar tiek laukia savo eilės.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją