Nugalėtoja ir dar trys finalo dalyviai - Kauno muzikinio teatro atstovai Gitana Pečkytė ir Mindaugas Zimkus bei Panevėžio muzikinio teatro atstovas Algirdas Bagdonavičius - per vienuolika „Triumfo arkos“ laidų buvo atrinkti balsuojant komisijai ir žiūrovams.

Trečiojoje „Triumfo arkoje“ dalyvavo Lietuvos muzikinių teatrų atstovai ir dainininkai iš užsienio. Vokalistams pritarė neseniai suburtas „Triumfo arkos“ orkestras. Orkestro Meno vadovas ir dirigentas – Martynas Staškus.

Tiesioginėje finalo transliacijoje komisijoje atlikėjus vertino Gytis Padegimas, Sigutė Stonytė, Vladimiras Prudnikovas ir Vytautas Juozapaitis.

Mažajame finale atlikėjai atliko po du kūrinius. Po balsavimo paaiškėjo, kad Gitanai Pečkytei ir Algirdui Bagdonavičiui konkursas baigėsi, o Lilija Gubaidulina ir Mindaugas Zimkus rungsis finale.

Mažojo finalo balsavimo rezultatai: žiūrovai L.Gubaidulinai skyrė 6 579 balsus, M.Zimkui – 6 526, G.Pečkytei – 6 381, A.Bagdonavičiui – 1 927. Komisija: L.Gubaidulinai – 77 (10), M.Zimkui – 74 (9), G.Pečkytei – 65 (8), A.Bagdonavičiui – 56 (4) balus.

Finale Lilijos Gubaidulinos ir Mindaugo Zimkaus dainavimą vertino tik žiūrovai. Paskelbus galutinius rezultatus paaiškėjo, kad L.Gubaidulina surinko 6 273 žiūrovų balsus, o Mindaugas Zimkus - 5 059.

2009 m. „Triumfo arkos“ nugalėtoja tapo sopranas Ona Kolobovaitė. Pirmąjį konkursą 2008 m. laimėjo bosas Liudas Mikalauskas.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją