Solidūs ponai ir ponios renginyje klausėsi D. Katkaus diriguojamo Šv. Kristoforo orkestro atliekamos Sergejaus Prokofjevo Siuitos iš baleto ,,Romeo ir Džiuljeta“, po kurios atsikvėpęs D. Katkus bandė pristatyti kitą kompozitorių. ,,Šiuos metus galime vadinti Nino Rotos metais, nes jis Italijoje dar tik tampa kompozitoriumi“, - kalbėjo D. Katkus, dar paaiškinęs, jog N. Rota iki šiol buvo labiau žinomas kaip Federico Felllinio filmų garso takelių kūrėjas, bet ne kaip kompozitorius.

,,Ir Romoje N. Rota buvo savivaldybėje. Ir šita....“, - savo kalbą pamiršo D. Katkus. Po kelių sekundžių tylos, lakstančio maestro žvilgsnio ir salėje nugriaudėjusio žiūrovų juoko, D. Katkus kalbą pabaigė greitakalbe susakęs, jog Romos savivaldybė buvo labai gera.

Panašiai kaip ir pramoginiuose televizijos projektuose, D. Katkus laisvai jautėsi ir antroje renginio dalyje, kurioje įvyko Kauno šokio teatro ,,Aura“ ir Gintaro Samsono bendras muzikos ir šokio projektas ,,Lietaus reminiscencijos“/,,Išplautas dangus“. Kol žiūrovai rinkosi į salę, o tuo metu šokėjai scenoje kūrė repeticijos imitaciją, D. Katkus antros renginio dalies laukiančių žiūrovų dėmesį atkreipė scenoje darydamas keistas veido mimikas, o vėliau prisijungė prie šokėjų ir kartu pasimankštino.