Kūrybine baze solistų ir „Silence“ kompozitorių aprangai iki šiol precedento Lietuvoje neturinčiame renginyje taps J. Statkevičiaus kurti operų „Užburtoji fleita”, „Verteris“, „Svynis Todas” ir „Bohema” kostiumai.

„Bus labai įdomu! Lygiai taip, kaip šiame projekte transformuojama klasikine operos muzika, taip pasikeis ir kostiumai – pamatysite užuominą į kitą amžių, į kitą ritmą. Tai bus ateities vizija. Be jokios repeticijos", – žada entuziastingai nusiteikęs J. Statkevičius.

Pasak jo, kurdami „XYZ“ performancą bohemiečiai bando atsisakyti visų pažįstamų teatrinių elementų ir interpretuoti klasiką XXI amžiuje. Dėl to muzika transformuojama ir paliekamos tik pagrindinės arijų temos, dėl to tradicinis kostiumas dingsta ir solistai... lieka nuogi.

„Pasitikiu Juozu, esu įsitikinusi, kad finalas bus labai geras, nuoga tikrai neliksiu, – juokiasi jaunoji operos žvaigždė Asmik Grigorian. – Man kostiumas kuriant vaidmenį labai svarbus – tai tarsi personažo oda, atspindi jo charakterį, atskleidžianti būseną“.

Pasirodymui netradicinėje erdvėje besiruošianti solistė prisipažįsta, kad tokiame projekte atlikėjui prireikia daugiau matematikos nei lipant į operos sceną: „Čia dainuoju ne nuoseklia linija, kaip įprastai, čia viskas kinta – muzikos struktūra, garsas, vaizdas, taip pat ir kostiumai“.

Elektroninę operos fantaziją „XYZ“ pristato bohemiečiai ir „Silence“ kartu su vaizdo architektų komanda „Pimp my SCREEN Studio“. Ketvirtadienio vakarą ji šturmuos Vilniaus loftus, buvusią „Elfos“ magnetolų gamyklą, o šeštadienį keliaus į Klaipėdos „Švyturio menų doką“.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją