Neabejojama, kad jaunojo talento, praėjusį sekmadienį sužibusio laidoje „2 minutės šlovės“ laukia stulbinanti ateitis ir dar didesnis pripažinimas, nei jo sulaukė jau ir užsienyje garbinama jo kraštietė Alina Orlova.

Tokio skaidraus balso Lietuva dar negirdėjo – keturiolikmečio balsas skamba tarsi krištolas, ir jei tik Ilja turės užsispyrimo ir gerus vadovus, jis taps tikra, o ne prodiuserių pagaminta žvaigžde. Lietuvių susidomėjimas talentingu visaginiečiu jau muša rekordus – antradienio pavakare svetainėje DELFI TV patalpintas Iljos pasirodymas laidoje „2 minutės šlovės“ sulaukė stulbinančio pasisekimo ir per nepilną parą jau sulaukė daugiau nei 50 tūkstančių peržiūrų.

„Vos galėjau sulaikyti ašaras, man kūnu bėgo šiurpas, ačiū už nuostabų pasirodymą“, - keturiolikmečio Iljos Aksionovo dainą gyrė Violeta Tarasovienė.

„Tai iš tiesų buvo vienas didžiausių stebuklų per mano 25 metus šou biznyje. Tu tikrai esi Mažasis Princas“, - Iljos pasirodymu žavėjosi ir Arūnas Valinskas.

Po pasirodymo pirmoji Iljos mokytoja Vita Pimpienė, pas kurią berniukas vokalo mokėsi septynerius metus, sunkiai tramdė džiaugsmą: „Smagu, kad mano darbas nenuėjo perniek, o pagaliau buvo įvertintas“. Šis rugsėjis visaginiečiui buvo ypatingas – Ilja įstojo į nacionalinę M.K. Čiurlionio menų mokyklą ir toliau vokalo mokysis pas maestro Virgilijų Noreiką.

Po berniuko pasirodymo publika didžiojoje LNK studijoje plojo atsistojusi – iš keturiasdešimties ten sėdėjusių žiūrovų nė vienas nepaspaudė pultelio, dainos pabaigoje ekrane žibėjo du nuliai. Komisija buvo priversta kapituliuoti ir visi keturi jos nariai vieningai kartus sušuko „taip“.