„Mes tiesiog gražiai norim paklausti, kodėl niekas nenori su mumis atsiskaityti. Jei darbus padarėme, reikia atsiskaityti“, – KLUBUI.LT sakė įmonės buhalterė, kuri dokumentais parodė, kad neva su A. Stumbru sieta bendrovė „Pušų slėnis“ jų vertimų biurui skolinga 1506, 77 litus.

Vertimų biuro vadovė Vilma Burneikienė sako, jog suma nėra tokia didelė ir tai jau tapo principo reikalas, mat kartojasi nebe pirmą kartą: „Iš tiesų dabar tai jau yra kaip ir principo reikalas, nes per televiziją jie reklamuojasi, puotas kelia, o skolų susimokėti nesugeba.“

Už vertimų paslaugas „Pušų slėnis“ bendrovei „AirV“ skolingi nuo 2008-ųjų antrosios pusės, nuo tada skaičiuojasi ir delspinigiai. Prieš beveik tiek pat laiko jų paslaugomis naudojosi ir kita įmonė, „Amberinvest“, kuriai tuo metu vadovavo Aivaras Stumbras ir kuri vertimų biurui buvo įsiskolinusi beveik 5 tūkst. litų.

„Atsirado straipsnis spaudoje, kad jie mums skolingi, kitą dieną mūsų sąskaitoje atsirado ta skola“, – apie pirmąją skolą ir publikaciją internetiniame naujienų portale pasakoja firmos buhalterė.

Tuo pat metu, kai vyko įsiskolinimai, vyko ir skandalas dėl „Amberinvest“ veiklos bei jos sąsajų su naujai įkurta įmone „Pušų slėnis“. Nors A. Stumbras kategoriškai neigia tiesiogines sąsajas su „Pušų slėniu“, spaudoje dar 2008-ųjų balandį buvo nagrinėta šių bendrovių sąsaja, neva nešvarūs „Amberinvest“ pinigai buvo perkelti į „Pušų slėnį“, o žemė Vilniaus rajone perparduota naujai įmonei. Taipogi ne sutapimu buvo laikoma ir tai, jog „Pušų slėnio“ direktoriumi tapo „Amberinvest“ darbuotojas, A. Stumbro kolega Tautvydas Sinkevičius.

Todėl vertimų biuras nė nedvejodamas kreipėsi į KLUBAS.LT su mintimi, jog A. Stumbras – susijęs su „Pušų slėniu“: „Jų dar viena įmonė buvo „Amberinvest“ ir akcininkas yra tas pats.“ Vertimų biuro vadovybė mano, jog „Pušų slėnis“ dabar išgyvena ne geriausius laikus, o įmonės vadovai –statytiniai, todėl vienintelis būdas susigrąžinti skolą – kreiptis į tikriuosius vadovus: „Ar dabar vyksta veikla, ar nebevyksta – net nežinau, bet tuo metu, tais pakilimo laikais, kai reikėjo sumokėti, tai veikla tikrai vyko.“

Vis dėlto su „Pušų slėniu“ spaudoje ne kartą sietas A. Stumbras, paklaustas KLUBAS.LT, ar žino ką nors apie šios įmonės įsiskolinimus, tikino apskritai nieko nežinantis apie tokią įmonę „Pušų slėnis“. O „nesusipratimą“ su vertimų biuru prisimenantis.

„Na, žinokit, apie tokią įmonę aš pamenu, tai buvo labai seniai. Tada aš buvau „Amberinvest“ generalinis direktorius, buvo kažkokių nesklandumų, bet mes atsiskaitėme ir viskas išsisprendė. O įmonė, kurią jūs dabar sakote [„Pušų slėnis“], net nepamenu, ar buvo pasitaikiusi mano projekte tokia bendrovė, o kas liestų vadovavimą ar akcijų valdymą, aš kategoriškai atmetu tokius dalykus“, – sakė A. Stumbras.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)