N. Pareigytė dažnai pasiryžta įvairioms avantiūroms, tačiau prieš sutikdama dalyvauti TV3 projekte „Turtuoliai vargšai“, kaip tikina, gerokai abejojusi. „Sąvoka turtuolis labai plati, tačiau aš juk negaliu išsižadėti nei benamės, nei ligotos, nei visų atstumtos ir paliktos vargšės vaidmens. Mes nežinome, kas gali atsitikti rytoj“, – sako Nijolė. Mergina tikina, kad retai kada praeina pro ranką ištiesusius ir išmaldos prašančius žmones. Jei kišenėje skamba smulkieji, būtinai jais pasidalina.

Tiesa, Nijolė neįsivaizdavo, kokia užduotis jos laukia naujame TV3 projekte. Profesionalūs grimeriai ir stilistai dainininkę pakeitė taip, kad ji tapo neatpažįstama – vyro sumušta, iš namų išvaryta nėščioji. „Būkit geri, pakeiskite užduotis. Man labai sunku, aš neįsivaizduoju, kaip išeiti į gatvę ir prašyti maisto ir centų. Man per sunku“, – pamačiusi save veidrodyje ir gavusi pirmąją užduotį Nijolė jau pradėjo dvejoti, ar tęsti projektą.

Keliolika minučių tiesusi praeiviams ranką prie Vilniaus Savanorių rajone esančio prekybos centro Nijolė staiga viską metusi atbėgo į filmavimo grupės autobusiuką ir griežtai atsisakė tęsti socialinį eksperimentą.

Du vietiniai elgetautojai iš karto prisistatė prie išmaldos prašyti atėjusios „nėščiosios“ ir puolė kalbėtis su Nijole kaip su sava. Vyrai apipylė ją klausimais, ką ji čia veikianti, kas ją sumušė. N. Pareigytė stengėsi nepasimesti ir drebančiu balsu rusiškai bendrauti kuo tikroviškiau. Tačiau ką vietiniai elgetos pasiūlė naujai konkurentei ir kodėl entuziastingai iššūkį priėmusi Nijolė, net saugoma nuo išpuolių, staiga panoro nusivalyti grimą ir skubiai vykti namo? „Nors esu labai savimi pasitikinti ir man įdomūs nauji potyriai, supratau, kad kai kuriems dalykams aš per silpna“, – komentuodama savo sprendimą sako Nijolė.

„Dabar tikrai suprantu, kaip sunku melsti centų, suprantu, kad žmonės taip gyvena, kai kurie tikrai užsidirba net daugiau nei nuo ryto iki vakaro biure sėdintys, bet aš labai atsiprašau, nebegaliu. Visų atsiprašau“, – su ašaromis akyse ir iš jaudulio drebančiomis rankomis sakys mergina.

Beje, pirmojoje laidoje Nijolės prašymu bus parodyta ir kitokia gyvenimiška istorija. Kaunietė Zulfija – viena augina septynis vaikus. Moteris gyvena iš gaunamų pašalpų ir sudurti galą su galu jai sunkiai sekasi. „Nesu milijonierė, nesu turtuolė, kuri gali mostelėti pirštu ir tuščioje vietoje pastatyti rūmus. Bet Zulfijos istoriją mačiau per televiziją ir labai noriu, kad gausi šeima bent truputėlį pasijustų visaverčiais, kurie gali viską sau leisti. Ypač noriu, kad pramogomis pasidžiaugtų vaikai“, – sako Nijolė, paruošusi specialią staigmeną po turiningos dienos į namus sugrįžusiems Zulfijos vaikams.

„Turtuoliai vargšai“ – tai socialinė realybės drama. Mūsų tikslas – parodyti tą tikrąją emociją, tikrąjį žmogaus jausmą tapus atstumtuoju. Artimieji neatpažįsta, kolektyvas ignoruoja, praeiviai apšaukia arba atiduoda paskutinius centus. Kodėl mes dažnai praeiname pro žmones, kartais ne savo valia atsidūrusius ties bedugne? Beje, statistika rodo, kad dauguma skurstančių ir gyvenamosios vietos neturinčių Lietuvos piliečių dažnai net neišsiskiria iš minios. Gėda? Atgrasu? Baisu? Kas tai – pasakojimai iš pirmų lūpų ir žinomų žmonių emociniai išgyvenimai, bei tų, kuriuos ignoruojame džiaugsmas gavus menkiausią pramogą ir viltį, kad dar viskas gali pasikeisti“, – apie projektą kalba prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją