„Iš tiesų, pastarosiomis dienomis Švedijos sostinė alsuoja ypatinga atmosfera. Net Stokholmo oro uoste gyventojus ir miesto svečius pasitinka Viktorija ir Danielis, šypsodamiesi iš milžiniškų plakatų. Miesto gatvės išpuoštos gėlėmis, visur plevėsuoja šalies vėliavos, pardavėjai siūlo daugybę suvenyrų su poros atvaizdais, išleistas ir specialus pašto ženklas, kuriame jie įamžinti sužadėtuvių dieną. Sostinės centre patruliuoja policininkai, vilkintys specialiai šiai progai siūtomis uniformomis, taip pat jau įrengtos užtvaros gatvėse, kuriomis riedės arklių traukiama karališkosios poros karieta“, – pasakoja Skandinavijos avialinijų SAS atstovybės Lietuvoje vadovė Rūta Jucienė.

Karališkoji pora susituoks Stokholmo katedroje, vadinamoje Didžiąja bažnyčia (Storkyrkan), esančioje pačioje Stokholmo senamiesčio širdyje, netoli Karališkųjų rūmų. Susituokusi jaunoji pora įsikurs Hagos rūmuose, pastatytuose 1802 m. Hagos parke, Stokholmo priemiestyje Solnoje. Šiuose rūmuose gimė Viktorijos tėvas Švedijos karalius Karlas XVI Gustavas (Carl XVI Gustaf) ir augo kartu su savo keturiomis seserimis.

Šia proga daugiau nei 700 metų istoriją menanti šalies sostinė pasitinka svečius įvairiais renginiais. Stokholmo centre birželio 6-19 dienomis vyksta meilės festivalis „LOVE Stockholm 2010”. Stokholme ir visoje Švedijoje atmosfera pripildyta jaudinančių muzikos, šokių, kultūros, maisto, dizaino kontrastų, ir visą tai vainikuos birželio 19 d. vyksianti karališkosios poros jungtuvių ceremonija. „LOVE Stockholm” renginiai vyksta įvairiose miesto centro vietose ir už jo ribų. Beveik visi renginiai yra nemokami, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją