Tiesa, L.Karalius pasirinko rūmų palubėje esančią ypatingų asmenų (VIP) tribūną, ir iš aukštai gėrėjosi apačioje vykstančiu buvusių kolegų šou. Nors ŽAS būgnininkas Linas Zareckas-Choras, likus savaitei iki koncerto nemenkai įširdo, išgirdęs, jog L.Karalius nekops į sceną ir neatliks kelių dainų, kaip kad buvo pažadėjęs, koncertas praėjo be buvusiam nariui skirtų replikų.

ŽAS penkiolikos metų jubiliejus buvo plačiai reklamuojamas, tačiau pagal į salę susirinkusių žiūrovų skaičių nė iš tolo neprilygo prieš tai čia surengtiems BIX dvidešimtmečio ir SEL septynioliktojo gimtadienio koncertams.

Vis dėlto muzikantai, pamatę pustuštę salę, nosies nenukabino ir iš širdies atkalė savo penkiolikos metų retrospektyvą. Savo šou ŽAS pradėjo hitu „Sudrumskime ramybę“, prieš dešimt metų iš proto variusius maištaujančius paauglius. Kartu su „žasais“ per šį kūrinį savo pusilgius plaukus scenoje kaip patyręs metalistas kratė ir Mantas Jankavičius. Vėliau svečiai keitė vienas kitą: į skinheadų uniformą įlipęs Andrius Mamontovas, vis tokia pat šarminga Veronika Povilionienė, su madžohedo barzda atsisveikinęs Stano, jaunasis tėvas iš „G&G Sindikato” Kastytis Sarnickas-Kastetas, “skempų“ duetas Vilius Alesius ir Viktoras Diawara, „saulės zuikutis“ Julija Jačėnaitė, Saulius Urbonavičius-Samas, aptemptus ilgarankovius baltus marškinėlius pademonstravęs Marijus Mikutavičius bei Algirdas Kaušpėdas. Kartu su juo ŽAS atliko bene labiausiai padrikai per jubiliejinį koncertą nuskambėjusį kūrinį – „Anties“ „koverį“ „Kažkas atsitiko“.

Be savo garsiųjų hitų – „Ne pieną gėręs ne nuo pieno ir mirsi“, „Man gerai“, „Po stikliuką“ - ŽAS atidavė duoklę ir savo metalinėmis šaknims (grupės branduolį sudarė ultra brutalaus metalo grupėse „Regredior“ bei „Parricide“ groję muzikantai – KLUBAS.lt pastaba). Būtent atlikdami metalines kompozicijas ŽAS skambėjo stipriausiai ir vertė galvas purtyti net seksualiomis suknelėmis pasipuošusias moteris.

Tiesa, tos pačios moterys kimšosi ausis, girdėdamos, kokie riebūs necenzūriniai žodeliai sklinda iš muzikantų lūpų, šiems dainuojant kalbos inspekcijai skirtą kūrinėlį.

Tačiau tai buvo vienintelis dorovės ribas peržengiantis dalykas grupės, prie savo pavadinimo vis dar įnirtingai klijuojančios „skandalingųjų“ etiketę, koncerte. Žvelgiant į grupės lyderį Marių Berenį-Tru, nusimetusį koncerto pradžioje vilkėtą treningą ir seksualiai prasisagsčiusį marškinius, galima įtarti, jog grupė pradeda naują romantiško gaivalo etapą.

ŽAS 15 metų jubiliejaus akimirkos ir svečiai - KLUBAS.lt fotogalerijoje.