ŽAS trijulė išduoda, kad į sceną kartu padainuoti po penkerių metų petraukos užlips ir vienas grupės įkūrėjų Linas Karalius-Ezopas, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„15 metų jubiliejus - puiki proga priminti apie save. Priminti ne bet kaip, o didžiuliu šou, kuris sugrąžins į tuos laikus, kai grojome tik gyvai ir dar nebuvome vadinami popgrupe. Labai smagu, kad renginyje sutiko dalyvauti ir kartu pamuzikuoti daugybė mūsų kolegų. Nebus jokių skandalų, pažadame vien tik gyvą muziką ir daug daug draivo. Gailėsitės 15 metų, jei neateisite į šį koncertą“, - skelbia kadaise žurnalistų skandalingausia Lietuvos grupe praminti „žasai“.

Ne grupe, o reiškiniu save neretai įvardindavę ŽAS muzikantai patikina, kad kartu padainuoti buvusį grupės narį, o dabar prieštaringai vertinamą Seimo narį Liną Karalių-Ezopą į koncertą kviečiasi ne dėl skandalų. „Mes puikiai suprantame, kad jo dalyvavimas renginyje gali ne tik neprivilioti žiūrovų, bet ir juos atbaidyti. Tačiau Ezas buvo ilgametis (beje, ir gražiausias) mūsų grupės narys bei vienas iš įkūrėjų, todėl būtume tikri kiaulės, jei tokia proga jo nepakviestumėme kartu padainuoti ir prisiminti senus gerus laikus“, - sako Marius Berenis-Tru.
Iš viso grupės ŽAS veikloje per 15 metų dalyvavo 13 narių. Visus juos muzikantai tikisi pamatyti jubiliejiniame koncerte. „Leisime ir pagroti, jei dar moka“, - šmaikštauja grupės talismanu vadinamas Gidonas Šapiro-Bilas.

Būtų ne mažiau keista, jei šiame koncerte nedalyvautų liaudies dainų atlikėja Veronika Povilionienė, su kuria ŽAS įrašė albumą „Medinis skaitmeninis“. Tačiau žasai išduoda, kad jubiliejiniam koncertui su Veronika ruošia ne senas dainas, o vieną visiškai naują kūrinį. Su „Skamp“ kolektyvu „žasai“ repetuoja „Man gerai“, su atlikėju Mantu - „Sudrumskime ramybę“, o Stano į sceną lips atlikti dainos „Suka“. Taip pat koncerte kartu su „žasais” dainuos Algirdas Kaušpėdas, Saulius Urbonavičius-Samas, Marijonas Mikutavičius, „G&G Sindikatas“ bei kitos grupės ir atlikėjai, su kuriais dar vyksta derybos.

„Žasams“ ir jų kolegoms akompanuos ši muzikantų rinktinė: Robertas Semeniukas – Žalvarinis (gitara), Viktoras Jonušis - Hugis (gitara), Paulius Jaskūnas (bosinė gitara) ir „Pelenų“ klavišininkas Saulius Didžiulis. Būgnus muš vienas iš „žasų“- Linas Zareckas-Choras.
Jubiliejinį koncertą apšildys neseniai susibūręs kolektyvas „My Favorite Gun“.

Grupės ŽAS karjera prasidėjo nuo dainos „Debilas ir bažnyčioje debilas“, kurį jie, padedami lietuviškos muzikos korifėjaus Andriaus Mamontovo, įrašė rinkiniui „Geras“. Šokiruojantį kūrinį gerbėjų teismui pateikę muzikantai ilgai nesukę galvos pasivadino „Žertva ant smūgio“. Vėliau pavadinimas sutrumpėjo iki kiekvienam lietuviui dabar jau gerai žinomo raidžių rinkinio ŽAS.