Raštingumo konkursas „Švari kalba – švari galva“ jau trejus metus organizuojamas Lietuvos mokyklose, jame varžosi vidurinių mokyklų moksleiviai. Šiais metais konkurse, kurio tikslas – skatinti moksleivius elektroninėje terpėje vartoti tik lietuviškus rašmenis ir taisyklingą lietuvių kalbą – dalyvavo per 8 tūkstančiai moksleivių.

Pirmą kartą išbandyti jėgas raštingumo konkurse ir sudalyvauti mini konkurse buvo sukviesti ir žinomi pramogų pasaulio atstovai, anot konkurso organizatorių, rodantys pavyzdį moksleiviams.

Iš nepabūgusių dalyvauti garsių žmonių geriausiai lietuvių kalbos subtilybes išmanė laidų vedėja ir buvusi VU žurnalistikos instituto studentė Živilė Vaškytė – ji iš 25 užduočių teisingai atliko 24-ias.

Antroje vietoje liko Donata Virbilaitė, suklydusi dviejose užduotyse, trečioji raštingoji - Gabija Ryškuvienė. Paguodos prizą už ketvirtąją vietą gavo ir Asta Pilypaitė.

Tuo tarpu kitiems konkurso dalyviams, pasiryžusiems viešai pademonstruoti lietuvių kalbos žinias, sekėsi kiek prasčiau. Štai Ingrida Kazlauskaitė surinko 61 proc. iš 100 galimų, Genutė Žalienė – 62 proc. Konkurse dalyvavę tik du pramogų pasaulio vyrukai Ignas Krupavičius ir Tomas Sinickis, teisingai atsakė po 18 ir 19 klausimų iš 25-ių.

KLUBAS.LT fotogalerijoje – žvaigždžių raštingumo konkursas.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją