Ir dainininkai, ir televizijos režisieriai, ir kiti pramogų pasaulio veidai vienu balsu sutinka, jog A. Pilvelytės daina ,,Melancolia“ buvo verta ne tik finalo, bet ir bilieto į Oslą. Vis dėlto taip pat vienmintiškai pramogų pasaulis džiaugėsi, jog Lietuvą šiais metais atstovaus šmaikštieji ,,Inculto“.

Televizijos pasaulio ryklys Vytenis Paulukaitis, komentuodamas A. Pilvelytės pasirodymą, pabrėžė jo manymu esminę šio pasirodymo klaidą. Jis sako, kad A. Pilvelytė puikiai atlieka dainą, tačiau į ką pasižvalgyti – nebuvo:

,,Ji dainavo stovėdama prie mikrofono. Suprantat, nustebinti dainavimu dainininkui yra labai sudėtinga, todėl, kad ką mes žinom, gal ten bus dar įdomesnių tembrų, su garsesnėm gerklėm, o vat šou padaryti – jau yra galimybė nustebinti.“

Tuo metu dainininkas Vilius Tarasovas taip pat turėjo savus favoritus. Dainininkas atvirauja, jog jo nesužavėjo ne tik A. Pilvelytės daina, bet ir atlikimas: ,,Man ne visada patinka žmonės, kurie garsiai dainuoja ir tai jau reiškia, kad stiprus balsas – man ne visada taip atrodo“, - sakė V. Tarasovas.

Šeštadienio vakarą vykusiuose ,,Chorų karuose“, reklaminių pertraukėlių metu, taip pat buvo galima išgirsti įvairiausių pasvarstymų. Diskutuojant apie aštuntą kartą už borto likusios A. Pilvelytės pasirodymą, buvo prisiminta 2007-aisiais Helsinkyje vykusios ,,Eurovizijos“ nugalėtoja Marija Šerifovič. Kai kuriems šou pasaulio rykliams A. Pilvelytės dainos ,,Melancolia“ koncepcija priminė serbės dainą ,,Molitva“.

Televizijos užkulisiuose sutikta muzikos prodiuserė Jurga Anusauskienė tai įvardino kaip didžiausią A. Pilvelytės klaidą, pakišusią dainininkei koją. ,,Mano asmenine nuomone, žmonėms dabar yra be galo sudėtinga visa kasdienybės situacija, o dramatiška daina dar labiau apsunkino žiūrovus. Ji netiko, todėl linksmas, šviesus ,,Inculto“ kūrinys buvo labiau suprastas“, - sakė J. Anusauskienė. – Tuo metu, kai dainavo M. Šerifovič, buvo visai kita ekonominė situacija. Negalima taikyti to, kas suveikė prieš kelis metus, nes situacija nuolat kinta. Norint patekti į ,,Euroviziją“, labai svarbu sekti tendencijas, madas, numatyti, ko reikia publikai, nes tai yra griežtai tiktai publikos konkursas“, - kalbėjo J. Anusauskienė.

Marijos Šerifovič daina ,,Molitva“.

Aistės Pilvelytės daina ,,Melancolia“.