S.Makidonas dar pasirodė su grupe trečiajame nacionalinio „Eurovizijos“ atrankos konkurso pusfinalyje, tačiau po savaitės vykusiame finale vietoje jo ant scenos jau strykčiojo choreografas Šarūnas Kirdeikis.

Nors iš karto po finalo vykusioje spaudos konferencijoje grupės lyderis Jurgis Didžiulis apgailestavo, kad su grupe nebus Sergejaus, tačiau apie tai, kodėl išsiskyrė jų keliai, neprasitarė nė puse lūpų. Vietoje to, J.Didžiulis gyrė kartu su jais pasirodžiusį Š.Kirdeikį, pridėjusį grupei seksualumo.

Ir naujasis grupės vadybininkas Vaidas Stackevičius, ir grupės senbuvis, boso gitaristas Aurelijus Morlencas tvirtino, kad išsiskyrimas įvyko dėl skirtingų požiūrių, vertybių, charakterių - ir tai brendo jau seniai. „Jei yra kokie neatitikimai, ir žmonės yra sugalvoję skirtis, geriau tai padaryti iki finalų, o ne po jų“, - sakė V.Stackevičius. Nei jis , nei Aurelijus Morlencas išsiskyrimo su S.Makidonu plačiau nekomentavo, teigdami, jog tai yra grupės vidaus reikalas.

KLUBAS.lt šaltinių duomenimis, paskutiniu lašu, perpildžiusiu J.Didžiulio kantrybės taurę, tapo „Inculto“ pasirodymas vasario 13-ąją Vilniuje surengtas „SupaDevynios“ vakarėlis, po kurio grupės lyderis, nepatenkintas S.Makidono grojimu, išrėžė muzikantui į akis, kad šiam teks palikti grupę, kuriai buvo atidavęs ne vienerius metus.

Pasak V.Stackevičiaus, grupė jau turi naują būgnininką, ir kol kas neaišku, kas važiuos į Oslą – ar Š.Kirdeikis, ar naujasis muzikantas.