Tačiau pirmajame pusfinalyje triuškinančios sėkmės su daina „Melancolia“ sulaukusi dainininkė Aistė Pilvelytė savo potencialių konkurentų pernelyg negyrė. „Kad sėdėčiau per visą pasirodymą ir sakyčiau „Vau!” – taip nebuvo. Arba daina sėsdavo, arba nebūdavo kulminacijos“, - atvirai savo nuomonę dėstė viena konkurso favoričių vadinama Aistė Pilvelytė, pabrėžusi, jog išgirdo nemažai dainų, kurios buvo arti to jos minėto „Vau!”

Antrajame pusfinalyje pasirodė 11 atlikėjų bei grupių ir bent pusė jų vienas kitam yra lygiaverčiai varžovai. Vertinimo komisija, kurią be garsiojo eurovizinio dueto – komentatoriaus Dariaus Užkuraičio ir buvusio Lietuvos delegacijos vadovo Jono Vilimo, sudarė dar iš „Estrados orbitos“ laikų prisimenamas muzikos gurmanas Kazimieras Šiaulys, LATGA-A atstovas, kompozitorius Mindaugas Urbaitis bei prodiuseris Saulius Urbonavičius aštrios kritikos nežarstė, kalbėjo trumpai ir iš esmės, vis pademonstruodami savo išmintį ir pabrėždami kas ką primena.

Išvydęs naujojo atlikėjos Sati sukurto projekto „Agama“ šou, kuriame netrūko įspūdingų ugnies elementų, mušamųjų garsų bei garsinių mantrų, Jonas Vilimas prisiminė, kad kažką panašaus buvo regėjęs prieš kelis metus per Bulgarijos atstovų pasirodymą „Eurovizijos“ finale.
Dainą „Material World“ pristatęs Amberlife‘as tradiciškai buvo priskirtas skandinaviškam skambesiui, o gana ramiai funky ritmu vibruojančioje „Saulės kliošo“ dainoje Kazimieras Šiaulys pasigedo uždegančio funky karnavalo, kuriuo grupė pralinksmindavo žiūrovus per pirmuosius savo mėginimus pelnyti kelialapį į „Eurovizijos finalą“.

Nors Ruslanas Kirilkinas dar gerokai prieš konkursą tikino tikįs savo dainos „I love a boy who‘is in love with a fairytale“ sėkme, panašu, kad tai tik ir liks jo asmeniniu tikėjimu. Didesnių pagyrų šis kūrinys iš vertinimo komisijos nesulaukė, o Saulius Urbonavičius dar ir skaudžiai pajuokavo, kad kojos traumų niekaip neišsigydantis atlikėjas galėjo pasiimti pažymą ir likti namie.

Bene didžiausio publikos ir vertinimo komisijos palaikymo ketvirtadienio vakarą sulaukė Donatas Montvydas su savo kūrybos daina „Running fast“. Bemiegės naktys, praleistos ruošiant projektą „Tabami Goes Michael Jakcson“, kuriame D.Montvydas įkūnijo pernai mirusį popmuzikos karalių, nepraėjo veltui. Padedamas „Show makers“ šokėjų, stilingai apengtas ir apautas Kęstučio Rimdžiaus, D.Montvydas sukūrė įsimenantį šou. Vertinimo komisijos nariai vienas per kitą minėjo jo „džeksoniškumą“, ir, kaip buvo pastebėta, tokia duoklė pernai mirusiam prieštaringos reputacijos popmuzikos karaliui, gali duoti ir pliusų, ir minusų.

KLUBAS.lt vertinimu, kelialapių į nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalą labiausiai verti „Saulės kliošas“, Donatas Montvydas ir Amberlife‘as.

Trys laimingieji, iš antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio pateksiantys į finalą, paaiškės vasario 20 dieną, šeštadienį.

KLUBAS.lt fotogalerijoje – akimirkos iš antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio.