Antrojoje laidoje chorai dainavo pasirinktus kūrinius iš operų, operečių ir miuziklų. Maksimalų balų skaičių šį kartą komisija skyrė praėjusioje laidoje fiasko patyrusiai Irenai Starošaitei ir jos Vilniaus chorui. Tai televizijos užkulisiuose sukėlė tikrą euforiją – džiaugsmo neslėpė ir įdėmiai mylimosios pasirodymą stebėjęs Žilvinas Žvagulis.

Tačiau susumavus dviejų savaičių rezultatus paaiškėjo, jog lyderiais tapo Raigardo Tautkaus Kauno choras. Mažiausiai balsų per abi laidas surinkęs Eglės Jurgaitytės turės šansą sugrįžti aštuntojoje laidoje ir patekti tiesiai į projekto pusfinalį. Vis tik mažosios choristės nesulaikė ašarų ir neslėpė liūdesio dėl pralaimėjimo.

„Chorų karų“ dalyviai sužibo ne tik originaliomis rimtosios muzikos kūrinių interpretacijomis, bet ir įspūdingais įvaizdžiais. Komisijoje įsitaisęs įvaizdžio kūrimo specialistas Egmontas Bžeskas gyrė Raigardo Tautkaus ir Kauno choro auksinį įvaizdį.

Fatališkame amplua sublizgėjo ir Panevėžio chorui vadovaujanti Mia. Dainai „Memory of Cats“ buvo apsitempusi seksualia juoda latekso suknele, o jos drabužių ansamblį puikiai užbaigė įspūdinga suveltų plaukų šukuosena. Tačiau dar įspūdingesnis buvo Mios ir jos choro pasirodymas, kurį komisija įvertino aukščiausiais balais.

Net praėjusį šeštadienį Mią sukritikavusi Rūta Ščiogolevaitė šį kartą Miai žėrė tik komplimentus: „Aš manau, kad Mia yra vieninteli atlikėja Lietuvoje, kuri gali dainuoti kaip Barbara Straisend“. Tuo tarpu E. Bžeskas drąsiai rėžė, kad taip dainuojanti Mia galėtų sėdėti komisijoje vietoj Rūtos Ščiogolevaitės, o Rūta varžytis chorų karuose – taip leisdamas suprasti, kad jos yra vieno lygio atlikėjos.

Rūta šį vakarą taip pat dainavo, o ne tik vertino atlikėjus. Ji su Vladu Kovaliovu ir jungtiniu visų miestų choru atliko kūrinį „Edelweiss“. Vytautas Šapranauskas suteikė progą Miai įvertinti Rūtos dainavimą. Mia tiesiog pasakė, jog tai buvo nepakartojama.

Bendra Komisijos ir žiūrovų lentelė:

1. Raigardas Tautkus ir Kauno Choras
2. Deivis ir Klaipėdos choras
3. Mia ir Panevėžio choras
4. Edmundas Seilius ir Marijampolės choras
5. Irena Starošaitė ir Vilniaus choras
6. Sasha Son(g) ir Eveleina Anusauskaitė su Šiaulių choru
7. Eglė Jurgaitytė ir Vilniaus choras

KLUBAS.LT fotogalerijoje - akimirkos iš filmavimo.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)