Šiais metais pagrindiniu LRT ir dainų konkurso rėmėju tapo „TEO“, todėl pagrindinė finansinė našta kris jiems. Tačiau LRT vadovas Audrius Siaurusevičius spaudos konferencijoje pabrėžė, jog televizija mielai laukia ir daugiau geradarių, pavyzdžiui, Vyriausybės.

Paraiškas į „Eurovizijos“ atrankas dalyviai, nepaisant jų žinomumo ar muzikinio stiliaus, gali teikti nuo šiandien, sausio 6-osios, iki sausio 24-osios. Nors Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas ir visų eurovizinių reikalų žinovas Jonas Vilimas užsiminė, kad dar iki atrankų pradžios į jį kreipėsi keli žinomi atlikėjai su užklausomis apie dalyvavimą, jis pavardžių nenorėjo atskleisti.

Vis dėlto panašu, kad šiais metais nacionalinėse atrankose tikrai išvysime Sasha Son(g) (Dima Šavrovas) ir Donatą Montvydą. Spaudos konferencijoje įdėmiai LRT atstovų klausėsi Sashos Son(g) vadybininkas Martynas Tyla, o pats asmeniškai iš pat ryto į Lietuvos televizijos spaudos klubą atskubėjo Donatas Montvydas. D. Montvydas KLUBUI.LT sakė, jog jau turi paruošęs savo autorinę dainą anglų kalba, kuri netrukus pradės skambėti radijo stotyse.

Nors atrankų organizavimo principo ir taisyklių nacionalinis transliuotojas kol kas neatskleidžia, pagrindinės taisyklės lieka nepakitusios. Paraiškas Lietuvos televizijai atlikėjai gali siųsti jau nuo šiandien. Atlikėjų viename pasirodyme turi būti ne daugiau šešių, dainos trukmė – ne ilgesnė nei trys minutės, o atlikėjų amžius – ne jaunesni nei 16metų. Dar viena ganėtinai originali taisyklė – jokių gyvūnų scenoje pasirodymo metu. Vasario 1-ąją LRT paskelbs galutinį atrankų dalyvių sąrašą.

Nors šiais metais Lietuvos televizija sulaukė finansavimo, A. Siaurusevičius susigriebė už galvos vien tik pasvarstęs, kas būtų, jei Lietuva Osle laimėtų pirmą vietą finale. „Esant dabartinei ekonominei situacijai, neduok Dieve, kad lietuviai laimėtų, nes tuo atveju LRT taptų kitų metų organizatoriumi. Nesakau, kad tai yra nepakeliama našta, bet kita vertus, atsižvelgiant į ekonominę situaciją – neduok Dieve.“

KLUBAS.LT fotogalerijoje – „Eurovizijos“ atrankos pristatymo spaudos konferencija.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją