Violeta neslėpė, kad ji skeptiškai žiūri į šį konkursą, kuriame lietuviai sublizgėjo tik prieš kelerius metus, kai projektas „LT United“ su ironiška dainele „We Are Winners“ užėmė šeštą vietą.

Violeta Tarasovienė savo pozicijos nevyniojo į vatą. „Manau, kad neverta dalyvauti – kiekvieną kartą išmetame krūvą pinigų, o prizinių vietų negauname. O, įsivaizduokite, jei laimėtume... Tokiais laikais užkrauti Lietuvai tokią atsakomybę – man atrodo, Lietuva atsisakytų organizuoti tokį konkursą. Tad manau, kad taupumo sumetimais dalyvauti neverta, - sakė Violeta. – Tiek metų bandyti ir nieko iš to negauti... Neturime gerų kaimynų, kurie už mus balsuotų“.

Dainininkės sutuoktiniui Viliui Tarasovui tokia žmonos nuomonė ūpo nepakėlė.

„Man žmonos pesimizmas visai nepatinka. Kažkoks pravalas: jei nė karto negavome, tai ir negausime, jei krepšinio nelaimėjome, reiškia, ir nelaimėsime. Toks požiūris – nedalyvauti, nes dar nė karto nelaimėjome – visiškai tragiškas“, - ne juokais ėmė karščiuotis dainininkas, tikintis, jog Lietuvai taip pat kada nors pasiseks šiame konkurse – kaip pasisekė ir Estijai, ir Latvijai.

Kodėl Lietuva iki šiol negali pasigirti tokiais laimėjimais kaip kaimyninės šalys? „Reikia kelti kitus kriterijus, reikia kitaip rinkti dainą – nepasitikėti televizijos rinkėjais. Reikia žiūrėti, kad daina būtų renkama ne taip paprastai ir primityviai. Kaip tik vakar Martynas Tyla pasiūlė gerą idėją – reikia, kad kompozitorius parašytų dainą ir ją sudainuotų kiekvienas iš būrio atlikėjų, juk tonaciją pakelti nesunku, - naujas atrankos idėjas dėstė V.Tarasovas. – Susėdame, paklausome, kaip dainą atlieka skirtingi atlikėjai ir išrenkame geriausius. O dabar – susėda kiekvienas su savo išankstine pozicija ir nuostata – visi mes žinome, ko reikia, tik vis nepataikome.“

Pasak V.Tarasovo, nors „Eurovizijos“ neformatas jam nėra prie širdies, bet ir šiame konkurse, būna, kad jis išgirsta mielų ir gražių dienų.
„Tai šventė, susėdimas su draugais, balsavimas. Aš ne iš tų lietuvių, kurie smerkia pralaimėjusius. Pralošiame – pasimokome ir bandome kitą kartą“, - žmonai kardinaliai priešingą nuomonę dėstė V.Tarasovas.